5 avantaje ale detartrajului cu ultrasunete

By | July 7, 2022

Detartrajul este metoda principală de prevenire a cariilor dentare, a bolilor gingiilor și a altor probleme de sănătate orală. De aceea, detartrajul este una dintre cele mai importante părți ale igienei orale, deoarece oferă o curățare completă a gurii, dinților și gingiilor. Pentru a înțelege mai bine, haideţi să analizăm cele două metode de curățare dentară.

Detartrajul manual

Detartrajul manual este eficient pentru îndepărtarea tartrului dentar și a plăcii dentare din zonele ușor accesibile ale dinților. Aşadar, detartrajul manual este mai potrivit pentru a îndepărta acumulările minore de placă. Pe de altă parte, curățarea manuală necesită ceva mai mult timp şi este oarecum mai puțin eficientă în îndepărtarea plăcii puternice, a tartrului și a petelor.

Detartrajul cu ultrasunete

Detartrajul cu ultrasunete se concentrează pe îndepărtarea plăcii dentare și a depunerilor de tartru, a depunerilor dure și a petelor de pe dinți. Această metodă de curățare aplică forțe electromagnetice care fac ca vârful aparatului să vibreze. De fapt, aceste vibrații, care sunt mai rapide decât viteza sunetului, elimină cu succes toate petele dentare. În plus, procedura include, de asemenea, utilizarea unui mic jet de apă, cunoscut sub numele de lavaj, care iese aproape de capătul detartratorului și ajută la îndepărtarea oricărei depuneri rămase.

Iată câteva detalii despre avantajele curățării cu ultrasunete a dinților.

Este o procedură mult mai rapidă

Detartrarea manuală poate necesita până la 2 ore pentru condiții extreme de acumulare a tartrului. Pe de altă parte, folosind un scaler cu ultrasunete, procedura va dura doar 30 de minute.

Detartrajul cu ultrasunete este mai eficient la reducerea tartrului

Detartratoarele cu ultrasunete au trei caracteristici care le fac mai bune în distrugerea murdăriei dentare faţă de curăţarea manuală.

  • Vârful mic al detartratorului cu ultrasunete îi permite să se infiltreze mai mult în buzunarele parodontale decât detartratoarele manuale tradiționale.
  • Apa stropită de detartratoarele cu ultrasunete ajută la spargerea plăcii acumulate și a tartrului.
  • Vibrațiile cu ultrasunete produc bule de oxigen în buzunarele adânci, ajutând la distrugerea bacteriilor dăunătoare care cresc în acea zonă, prevenind în cele din urmă bolile gingiilor.

Poate elimina petele dentare

Petele dentare pot apărea din cauza acumulării de placă pe dinți. Detartrajul cu ultrasunete nu numai că vă curăţă dinţii în profunzime, dar vă va face şi dinții mai albi.

Este mai puțin dureros

La detartrajul manual, medicul dentist trebuie să aplice o presiune semnificativă asupra dintelui, rezultând de obicei disconfort și durere. În plus, dacă medicul stomatolog nu are experiență, sunteți mai în pericol ca detartratorul metalic să atingă şi să afecteze linia gingiei. Curățarea cu ultrasunete utilizează apă și vibrații, deci este o procedură mai puțin invazivă și mai blândă.

Provoacă mai puține daune ale smalțului

Nu este surprinzător faptul că detartratoarele cu ultrasunete cauzează numai leziuni minore ale smalțului, în timp de detartrajul manual tradițional necesită o presiune mai semnificativă asupra dinților. Deci, dacă aveți smalț slăbit sau dinți sensibili, curățarea dentară cu ultrasunete este procedura ideală pentru dvs.

Dacă aveți tartru pe dinți sau aveţi sângerări și dureri dentare, nu întârziați să faceți o programare la Dent Plus – cabinet dentist Militari. Dacă este posibil, programați o consultație chiar astăzi, pentru a beneficia de un tratament adecvat și pentru a vă ţine departe de boli și infecții ale cavităţii bucale.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.