8 sfaturi de plante pentru gradini mici

By | August 8, 2022

8 sfaturi de plante pentru gradini miciIntretinerea unei gradini poate avea multe beneficii pentru sentimentul de bine al unei locuinte sau al oricarei alte locatii. Ingrijirea plantelor si pastrarea contactului cu natura sunt modalitati de a-ti imbunatati calitatea vietii.

Avand in vedere acest lucru, iti vom oferi 8 sfaturi pentru plante care sunt optiuni grozave pentru gradinile mici. In plus, sunt plante care nu necesita atat de multa ingrijire pentru a se descurca bine in curtea sau gradina ta.

1 – Cactus

Prima planta de pe aceasta lista ar putea fi doar acel mare aliat pentru cei care abia incep in gradinarit sau au putin spatiu acasa: cactusul. Nu are nevoie sa fie udat des si se adapteaza la diferite medii si poate chiar sa ramana in camera.

2 – Boa constrictor

Aceasta planta este utilizata pe scara larga pentru frumusetea ei. Poate creste in jos sau in sus, in functie de locul in care este plantat. Dar, atentie: este o specie toxica, asa ca evitati in locurile in care circula animalele de companie sau copiii mici.

3 – Planta de jad

Aceasta este o suculenta cu o culoare verzuie si frunze carnoase, rotunjite. Este o alegere excelenta atat pentru interior, cat si pentru exterior. In ceea ce priveste solul, idealul este sa nu il lasi prea umed si nici prea uscat.

4 – Agapanthus

Locuiesti intr-o regiune mai rece? Agapanthus poate fi o optiune excelenta pentru gradina ta deoarece rezista la frig foarte intens. Cu flori albe sau albastre, aceasta specie poate fi plantata atat in pamant, cat si in ghivece si nu necesita multa ingrijire.

5 – Feriga

Din aceasta lista nu putea lipsi una dintre plantele preferate din casele romanesti. Ferigile sunt usor de cultivat si ii plac mediile cu putina lumina directa a soarelui, o optiune excelenta pentru zonele mai umbrite ale gradinii.

6 – Sabia Sfantului Gheorghe

O alta planta cunoscuta cu mare valoare decorativa pentru gradina ta, sabia Sfantului Gheorghe este considerata de multi oameni un farmec norocos. Nu are nevoie de multa apa, doar daca simti ca solul este umed. Iarna este bine sa distantezi udarile la aproximativ 20 de zile.

7 – Pepperoma

Aceasta planta este ideala pentru a fi plasata in ghivece suspendate si are nevoie de udare regulata si prefera un mediu umbros sau semi- umbros. Sunt grozave pentru decorare, cu frunzisul lor cazut si aspectul delicat.

8 – Orhideea de bambus

Aceasta orhidee ocupa putin spatiu si este inalta, fiind indicata a fi langa pereti si pereti. Poate fi cultivata atat in pamant, cat si in ghivece, iar florile sale apar pe tot parcursul anului. In plus, ii place mult pamantul usor si umed.

In concluzie, o gradina are nevoie de ingrijire. Indiferent de ce plante alegi, trebuie sa te dedici pentru ca gradina ta sa fie mereu frumoasa si bine ingrijita. Noi te putem ajuta! Iti recomandam brazii artificiali si poti sa vezi detalii aici.

De asemenea, poti gasi online o mare varietate plante, vaze si accesorii. Alege intelept, in functie de gusturile si de nevoile tale.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.