Alegerea termostatului potrivit pentru casa

By | February 10, 2020

Alegerea termostatului potrivit pentru casaUn termostat va poate ajuta sa va mentineti casa confortabila si sa controlati consumul de energie in functie de preferinte si nevoi. Alegerea unui termostat va depinde nu numai de tipul de sistem de incalzire si racire din casa dvs., ci si de modul in care doriti sa utilizati termostatul si de caracteristicile pe care le doriti disponibile. Inainte de a face o alegere finala, asigurati-va ca termostatul ales este unul bun, indeplineste toate cerintele pe care le doriti si indeplineste standardele de calitate. Un exemplu in acest sens este Salus controls termostate 2020.

Iata, asadar, care sunt criteriile dupa care trebuie sa faceti aceasta alegere pentru a fi una potrivita nevoilor personale.

Identificarea tipului de sistem de incalzire si racire

Inainte de a alege un termostat, va trebui sa va asigurati ca este compatibil cu sistemul dvs. de incalzire si racire. Cele mai frecvente tipuri de sistem sunt caldura centrala sau caldura si aerul central, care pot fi de 24 de volti (V), pe gaz, ulei sau electric. Alte tipuri de sistem includ pompa de caldura, semineu sau incalzire in pardoseala sau perete.

Termostatul inteligent

Posibilitatea de programare sau termostatul inteligent ofera avantajul de a fi programabile, adica de a seta ora, data, temperatura sau alte asemenea optiuni in functie de preferinte. Ceea ce este important de subliniat este faptul ca acestea nu necesita neaparat sa le programezi de la bun inceput sau poate niciodata. Puteti invata sa manevrati un astfel de aparat pe masura ce il folositi si puteti crea un program pe baza preferintelor personale. Acestea pot fi programate sa functioneze asa cum doriti atunci cand sunteti plecati, va pot ghida catre setari eficiente din punct de vedere energetic si pot furniza rapoarte lunare despre energie.

Multe dintre aceste termostate se pot conecta la reteaua Wi-Fi de acasa si pot fi monitorizate, setate si gestionate prin Wi-Fi de pe computer, smartphone sau tableta. Senzorii cu care este echipat un termostat inteligent ajuta la identificarea camerelor mai reci sau mai calde si in acest fel pot face ajustarile necesare fara efort din partea dvs.

Managementul energiei la distanta

Un termostat de gestionare a energiei la distanta va permite sa setati, sa programati si sa monitorizati sistemul dvs. de incalzire si racire de pe un computer, smartphone sau tableta. Termostatul se conecteaza printr-un hub (vandut separat) la reteaua de internet de acasa, permitandu-va sa il accesati prin Wi-Fi de oriunde.

Posibilitatea de programare

Un termostat programabil face un astfel de dispozitiv sa fie unul foarte eficient, pentru ca are capacitatea de a regla automat temperatura setata pe parcursul zilei. Lasati termostatul sa stie temperatura preferata la diferite ore ale zilei si noaptea, apoi uitati de el – termostatul functioneaza. Exista si termostate neprogramabile cu citire digitala, aceasta fiind cea mai buna alegere pentru persoanele care prefera setarile controlate manual, insa doresc comoditatea unui afisaj LCD usor de citit.

Exista insa si termostate mecanice sau manuale, cele care permit controlul temperaturii si reglarea setarilor in mod manual. Acestea sunt recomandate mai ales persoanelor care petrec mult timp acasa si prefera o temperatura fixa atat ziua, cat si noaptea.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.