Amanetul auto: O optiune buna pentru numerar rapid?

By | October 23, 2017

Aveti nevoie de bani rapid, dar daca un scor de credit rau va impiedica sa accesati imprumuturile traditionale pe termen scurt sau anumite linii de credit? Daca esti interesat de amanet auto, intra pe BestAmanet.ro.

Obtinerea unui imprumut de titlu de masina este o modalitate de a pune mana pe niste bani rapid, fara verificare de credit si/sau verificare minima a venitului. Acest lucru poate parea destul de simplu, dar acest tip de imprumut poate duce debitorii mai adanc in datorii si, in cazuri extreme, ii poate lasa fara masina.

Cum functioneaza imprumuturile din titluri de automobile?

Daca ati duce bijuterii sau alte obiecte de valoare in magazinul de amanet, un angajat din spatele tejghelei va va evalua articolele si va va da un imprumut pe baza elementelor pe care le considerati valoroase. In acest caz, magazinul de amanet va va imprumuta bani si veti plati dobanzi.

Daca nu platiti banii in intervalul de timp convenit, veti pierde articolele. Acest lucru este similar cu modul in care functioneaza un imprumut de titlu de masina. Intr-un imprumut de titlu de masina, compania de creditare evalueaza pretul masinii dvs. pe baza valorii de baza si apoi va ofera un imprumut pe baza a ceea ce crede ca valoreaza masina dumneavoastra.

Compania de creditare mentine titlul masinii dvs. pana cand imprumutul dvs. este rambursat. Imprumutul nu este similar cu cel pe care il poti contracta sa iti cumperi o masina. Acest imprumut este un imprumut pe termen scurt cu o rata a dobanzii foarte mare; daca nu platiti banii intr-un interval de timp stabilit – cu dobanda – v-ati vandut practic masina companiei care v-a imprumutat.

Cine se califica.

Deoarece acest tip de imprumut se bazeaza pe capitalul pe care l-ati investit in masina dvs., cele mai multe companii de imprumut de titlu, vor cere sa detineti masina in intregime, adica sa fiti proprietar de drept.

Daca inca mai datorezi bani pentru imprumutul tau la masina, titlul masinii tale este inca in mainile bancii, deci nu il poti folosi ca garantie pentru un imprumut la o astfel de companie. Alte cerinte pot include o varsta minima, dovada domiciliului dvs. si dovada venitului dvs.

Cititi termenii si conditiile contractului.

Inainte de a contracta acest imprumut,  trebuie sa stiti la ce va obligati in mod legal. Cautati urmatoarele informatii in contractul dvs.:

Cum se calculeaza dobanda si perioada de timp pentru care se calculeaza rata dobanzii. De exemplu, o rata a dobanzii de 3% poate parea corecta pana cand cititi si vedeti ca este de 3% pe luna, echivalentul a 36% pe an.

De asemenea, retineti ca, deoarece creditorii de titluri de automobile se afla intr-o categorie diferita de companiile sau bancile de credit, acestea nu sunt supuse acelorasi legi si, prin urmare, pot sa perceapa o dobanda mai mare.

Ce sanctiuni sunt pentru intarzierea platilor sau neplata.

Rata dobanzii la imprumut poate creste sau sunt percepute taxe suplimentare pentru platile intarziate. Daca nu efectuati platile la timp, este foarte posibil sa nu mai puteti plati, iar masina va intra in proprietatea companiei.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.