Amintiri de Craciun din vremea copilariei

By | November 14, 2016

amintiri-de-craciun-din-vremea-copilarieiDe multe ori ma intreb de ce nu pot fi amintirile stocate pe un disc, pe o foaie de hartie care sa nu se distruga nicicum sau de ce nu pot fi prinse intr-un glob magic asa cum se intampla in unele basme sau desene animate.

Daca asta ar fi posibil cel mai probabil mi-as lua toate amintirile din copilarie din perioada Craciunului, le-as scoate din cufarul lor magic in care le-am pastrat ani la rand si le-as pune in brad pentru a avea cele mai unice decoratiuni Craciun.

De ce este oare Craciunul o sarbatoare faurita din atat de mult din amintiri? De ce ne aducem aminte de copilaria noastra, tanjind dupa acele clipe linistite si calde? Oare atat de mult s-a schimbat lumea in care traim?Asa de mult ne-am schimbat noi incat acum ne e atat de race in perioada cand ne era asa cald?

amintiri-de-craciun-din-copilarieOare chiar este adevarat ca odata cu trecerea anilor ne pierdem inocenta si sensiblitatea? Uitam sa ne bucuram de lucruri simple si ajungem sa visam doar la mari realizari care, poate nu vin niciodata.

Simt ca totul in jurul nostru se schimba de la o clipa la alta, maturizarea si fiecare zi pare ca ne afunda si mai mult in lumea noastra de adulti si ne face sa ne gandim si sa privim doar probleme din viata noastra, uitand cum era sa simtim Spiritul Craciunului asa cum il simteam in copilarie!

Oricat de adulti am fi trebuie sa nu uitam niciodata sa fim copii in zilele de Craciun. Sufletul sa ne rada la auzul clinchetelor de clopotei sau la sunetul colindelor, in timp ce suntem imbatati de mirosul de portocala ce ne face sa zambim.

De fiecare data cand imi curat o portocala si simt parfumul ei fresh si dulce, e ca si cum as face o calatorie pe taramul iernii din copilarie. Colindatorii, bradul, mirosul de cozonac facut de mama, sau de bunica, focul si aroma de lemne arse in soba par atat de departe acum, insa, in fiecare zi din perioada sarbatorilor de iarna parca revin amintirile din ce in ce mai puternic.

In timp am crescut si cu fiecare Craciun, magia lui s-a pierdut printre problemele din cotidian.

Saniusul, mersul la colindat si asteptarea lui Mos Craciun sunt regulile de baza ale unui Craciun reusit!

Nu trebuie sa uitam niciodata acele clipe din copilaria noastra, din contra, atunci cand vom avea la randul nostru copii de crescut sa incercam sa le insuflam aceleasi ganduri si conceptii despre aceste obiceiuri. Pentru mine, nu exista obicei mai drag si mai plin de emotii ca cel in care stateam cu orele fara sa dorm in asteptarea batranului Craciun ce urma sa ma recompenseze pentru buna purtare de peste an.

Ceea ce conteaza este faptul ca de Craciun toate drumurile duc acasa, inapoi la cei dragi.

Asta va doresc si voua sa aveti in inimi si in camine, multa fericire, armonie si dragoste apoi restul lucrurilor materiale vor veni de la sine.

Daca as putea sa fiu pentru o zi presedinte as da o lege in care toti am fi obligati ca, macar de Craciun sa redevenim copiii de alta data.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.