Angajeaza un agent imobiliar bun pentru tine

By | August 18, 2015

Angajeaza-un-agent-imobiliar-bun-pentru-tineAtunci cand cauti o locuinta care sa iti convina atat din punct de vedere al calitatii ei, cat si din punct de vedere al pretului acesteia, sau in situatia in care sa gasesti de inchiriat spatii Cluj Napoca, poti apela la un agent imobiliar care cunoaste bine acest domeniu si zona vizata de tine.

El e cel care are capacitatea de a identifica imediat punctele slabe ale unei locuinte si pe cele tari, astfel incat clientul lui sa cunoasca foarte bine toate detaliile necesare incheierii in bune conditii a unei tranzactii in acest domeniu.

Unele probleme pe care casele sau apartamentele le au sunt mai relevante si trebuie tratate ca atare. Acestea pot influenta mult pretul de achizitie al unei locuinte sau cladiri.

Daca acea cladire este mai veche, trebuie sa fii atent la structura ei de rezistenta si la felul in care aceasta a fost construita, prin respectarea tuturor normelor de siguranta si protectie impotriva cutremurelor si a altor probleme majore. Daca structura de rezistenta a cladirii este afectata, atunci ar fi timpul sa renunti la ideea unei tranzactii deoarece cheltuielile implicate de reparatii vor fi foarte mari.

De asemenea, in cazul locuintelor vechi e bine de stiut ca sunt alte probleme ce pot avea un impact major asupra pretului de achizitie. Daca acea cladire are un acoperis vechi sau o instalatie sanitara precara, atunci repararea acestora iti va scoate din buzunar o suma destul de mare de bani. E posibil, insa, sa nu dispui de acea suma dupa ce vei cumpara casa pe care o vrei si sa fii nevoit sa apelezi la un imprumut, in acest scop.

Internetul este o sursa foarte buna de informare atunci cand vrei sa gasesti o locuinta pentru tine si familia ta. Chiar si asa, unele informatii asfisate de cei care vand locuinte te pot induce in eroare si nu vrei sa regreti decizia luata. Din acest motiv, e recomandabil ajutorul specializat al unui agent imobiliar cu experienta bogata in domeniul in care el lucreaza. Exista si situatii in care locuintele bune nu sunt puse in vanzare si pe internet, ci doar prin agentiile imobiliare.

Astfel, nu poti avea acces la informatiile pe care le doresti daca nu iti vine ideea de a apela la specialisti in acest domeniu. Bancile sau companiile specializate in executari silite pun in vanzare locuinte care sunt executate silit, ele apartinand pana in acel moment unor persoane care sunt datoare la banca si nu pot achita suma de bani necesara in continuare.

Astfel, procedura este mai rapida, iar pretul cerut pentru o locuinta de acest tip nu este unul foarte mare. Totul se face, insa, prin licitatie si e nevoie de depunerea unei garantii de catre cei care vor sa participe la licitatie.

Astfel, prin contributia unui agent imobiliar bun, poti gasi o locuinta care nu e scoasa pe piata si e disponibila doar intr-un circuit inchis al vanzarii, la acesta avand acces doar cei care lucreaza in domeniul imobiliarelor.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.