Avantaje si dezavantaje pentru bicicletele electrice

By | September 28, 2017

Avantaje si dezavantaje pentru bicicletele electrice
In momentul in care vrei sa scapi de aglomeratia mare de la tine din oras, insa trebuie sa te deplasezi pana intr-un anumit loc, mai mult ca sigur cea mai buna solutie pentru tine ar fi aceea de a utiliza o bicicleta electrica.

In cazul in care te intrebi cu ce este mai deosebita o bicicleta electrica de o bicicleta normal, sau ce are in plus o bicicleta electrica fata de o bicicleta normala, in cele ce urmeaza in articolul acesta vei putea sa descoperi o multime de detalii importante.

In primul rand, o  bicicleta simpla nu este prevazuta cu motor, pe cand o bicicleta electrica este prevazuta cu motor electric, dar si cu un acumulator Li-Ion, care are rolul de a pune in miscare motorul electric al bateriei.

Ei bine, daca ai de gand sa iti cumperi o bicicleta electrica de pe Dbsolar, in continuare vom discuta despre avantajele, dar si despre dezavantajele unui astfel de mijloc de transport.

Alegand sa folosesti o bicicleta electrica, vei putea sa parcurgi o distanta chiar si de 20 km dus – intors, asa ca vei putea folosi bicicleta pentru a te duce pana la service si inapoi.

O asemenea bicicleta este ideala pentru tine, mai ales in conditiile in care nu vrei sa depui efort fizic, si nu iti place sa pedalezi. Bicicleta electrica va pune accent pe eficienta drumului in sine.

Chiar daca bicicleta elecrica poate avea un cost de achizitie destul de mare, reincarcarea acumulatorului va presupune costuri foarte mici, iar costurile pentru reincarcarea bateriei in fiecare luna vor fi mai mici decat costurile pentru un abonament la serviciul public de transport.

Faptul ca bicicletele pot sa fie conduse de catre orice persoana, la fel ca si bicicletele normale, reprezinta un avantaj major, tinand cont de faptul ca nu vei avea de platit impozite si taze pentru bicicleta, nu vei avea neviue de inmatriculare, dar vei avea nevoie de cunostinte referitoare la Codul Rutier.

Un alt avantaj major pe care il au bicicletele electrice, este acela ca ele nu sunt poluante, la fel ca si autoturismele de exemplu, sau ca si scuterele care functioneaza pe combustibil.

Ei bine, cum inca nu avem pe piata produse perfecte, trebuie sa stim faptul ca nici aceste biciclete electrice nu sunt perfecte, ci au si ele cateva dezavantaje.

In primul rand, o bicicleta electrica este cam cu 10 -15 kg mai grea decat o bicicleta oarecare, iar acest lucru se datoreaza motorului si acumulatorului bicicletei. Din acest motiv, iti va fi destul de greu sa transporti bicicleta, mai ales daca locuiesti la bloc si nu ai unde sa o lasi pe timpul noptii.

Multa lume se simte descurajata de faptul ca o bicicleta electrica poate avea preturi intre 3000 -5000 de lei, insa investitia va fi recuperate in timp, pentru ca o asemenea bicicleta va consuma extrem de putina energie electrica.

Asadar, acestea ar fi doar cateva dintre avantajele, dar si dezavantajele pe care le au bicicletele electrice, si ar fi bine sa le cunosti cu exactitate in momentul in care vei avea de gand sa optezi pentru o bicicleta electrica.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.