Avantajele folosirii telefonului mobil pentru copii si elevi

By | December 23, 2015

Avantajele folosirii telefonului mobil pentru copii si eleviUn magazin iPhone Bucuresti este cu siguranta un avantaj pentru iubitorii telefoanelor mobile, insa, daca ne gandim la tehnologia mobila si impactul acesteia in viata noastra de zi cu zi, putem gasi atat puncte tari cat si puncte slabe in ceea ce o priveste.

Cumpararea unui telefon mobil pentru copilul tau, de pilda, indiferent ca este achizitionat dintr-un magazin iPhone sau de pe internet din oricare loc specializat, este un lucru facil, dar sfatul nostru este sa te gandesti de doua ori inainte de a face acest pas. In aceasta lume moderna si plina de capcane, intr-adevar, telefoanele mobile au devenit esentiale in viata fiecaruia dintre noi.

Dar asta nu inseamna ca nu-ti poti trai viata fara un telefon mobil. Cand ne referim la elevi si copii, avantajele si dezavantajele detinerii unui telefon mobil sunt de 50-50.

Un elev, de exemplu, se poate perfectiona cu ajutorul telefonului mobil, insa, in acelasi timp, isi poate ruina viata tot din cauza acestui dizpozitiv.Totul depinde de scopul in care e folosit telefonul mobil si de educatia primita in familie. O sa mentionam pentru inceput doar avantajele detinerii unui telefon mobil de catre elevi si copii.

Este foarte util in situatii de urgenta. E clar ca telefoanele mobile contribuie esential la rezolvarea situatiilor de urgenta in care ne aflam.

In cazul in care elevii dispun de un telefon mobil, este foarte usor pentru ei sa contacteze pe cineva atunci cand se afla in dificultate, daca au probleme la scoala, pe strada sau dupa scoala. Elevul isi poate contacta imediat parintii sau profesorii in aceste cazuri.

Totodata, un copil poate alerta politia atunci cand ceva i se pare suspect sau poate anunta pompierii in cazul izbucnirii unui incendiu in apropiere de ei. Ei pot, de asemenea, apela diverse numere care le sunt dedicate de autoritatile statului. Deci, telefonul mobil este o solutie perfecta pentru rezolvarea situatiilor de urgenta.

Parintii si bunicii nostri au invatat studiind doar ceea ce li se preda la scoala de catre profesori. Lucrurile s-au schimbat radical acum. Desigur, acumulam cunostinte si de la profesori si parinti, insa internetul mobil vine sa completeze un mod nou de invatare.

Daca inainte biblioteca era cea care il ajuta pe elev sa acumuleze cunostinte noi si sa le extinda, acum intreaga biblioteca se afla in buzunarul sau, in telefonul mobil. Informatia este la doar un click distanta. Acum poti gasi orice informatie pe internet, conteaza doar sa vrei sa o cauti si sa o citesti.

Daca inainte de aparitia internetului, elevii asteptau cu nerabdare a doua zi de scoala pentru ca profesorul sa le raspunda la o intrebare la care nu-si puteau raspunde singuri, acum acestia apeleaza instant un profesor sau un coleg care sa le stinga indoielile in doi timpi si trei miscari.

De asemenea, daca ai pierdut un curs important, poti telefona unui prieten si acesta iti va da toate informatiile necesare, dupa care iti poate trimite cursul scanat pe mail. Daca vi se pare ca acel curs este neclar, nu aveti decat sa cautati informatii suplimentare pe internet.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.