Avantajele si dezavantajele unei pompe submersibile

By | February 6, 2016

pompa grx cu tocatorUna dintre ramurile pompelor submersibile se refera la cea care cuprinde pompe cu tocator. Inainte de a vorbi despre avantaje si dezavantaje, este important sa stim ce este o pompa submersibila.

Ei bine, asa cum sugereaza si numele, o pompa submersibila este o pompa scufundata in lichidul sau apa ce trebuie pompata. Acest tip de pompa este special proiectata pentru a fi scufundata direct in apa. Exista numeroase aplicatii care sunt realizate cu ajutorul diferitelor tipuri de pompe submersibile.

Unul dintre avantaje este acela ca aceste pompe sunt create ca o unitate bine izolata, inchisa ermetic cu garnituri etanse, care ajuta la mentinerea apei deasupra carcasei. Acest lucru ajuta la eliminarea oricarui tip de scurgere ce ar putea crea un scurt electric.

Un al doilea avantaj se refera la modul in care se pompeaza apa. Pompa introduce o presiune directa asupra lichidului si il impinge prin conducta. Aceasta presiune face ca pompa sa deplaseze lichidul pe distante mai mari in comparatie cu alte forme de pompare.

Avantajul cel mai remarcabil este faptul ca o pompa submersibila este auto-amorsata si isi face treaba fara niciun fel de alta interventie. In plus, o astfel de pompa functioneaza mult mai eficient doar pentru ca este scufundata in lichid, in loc sa fie tinuta la o anumita distanta de acesta.

Cu toate acestea, atunci cand vine vorba de dezavantaje, nici pompa submersibila nu este lipsita de acestea. Una dintre problemele ce pot aparea foarte usor este reprezentata de aparitia de scurgeri la nivelul garniturii. Mai mult, problema nu este detectabila cu usurinta, asa cum se intampla cand pompa se afla in interiorul apei.

Un alt dezavantaj ar putea fi faptul ca pretul unei pompe submersibile ar putea fi mai mare decat cel al unei pompe obisnuite. Cu toate acestea, ca idee generala, veti vedea ca o pompa submersibila reprezinta o pompa versatila si se dovedeste a fi foarte utila, cu conditia sa aveti grija de intretinerea acesteia. Una dintre pompe, pompa de epuizment este folosita pentru a tine apa departe de subsol. Acest lucru este extrem de important in protejarea fundatiei casei dumneavoastra, precum si a integritatii structurale a acesteia.

Folosirea unei pompe de epuizment este necesara mai ales in perioda primaverii timpurii, atunci cand zapada se topeste, dar si in timpul sezonului ploios, cand exista ploi abundente. Din moment ce astfel de nevoi sunt limitate, va trebui sa o verificati periodic si sa o intretineti cu grija, astfel incat atunci cand aveti nevoie sa o puteti folosi fara probleme.

Prin urmare, amintiti-va sa acoperiti bazinul colector, astfel incat sa stea departe de animale, copii, intr-un loc in care sa nu existe niciun fel de miros sau evaporare. Cu toate acestea, verificarea periodica a pompei de eupizment este vitala pentru o buna stare de functionare a acesteia.

Pentru mai multe detalii cu privire la pompele cu tocator, dar si alte tipuri de pompe, nu ezitati sa accesati http://www.shop-einstal.ro/.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.