Avantajele si limitarile panourilor industriale digitale

By | August 28, 2015

Avantajele si limitarile panourilor industriale digitaleDaca lucrati intr-un domeniu in care tablourile industriale sunt mai mult decat o necesitate, atunci tablourile industriale Electroglobal reprezinta solutia optima.

Astfel de tablouri industriale Electroglobal pot fi achizitionate de pe www.electroglobal.ro, una dintre cele mai importante firme de distributie de materiale electrice din tara.

Panourile de control digitale sunt utilizate pe scara larga in domeniul industrial pentru a monitoriza si controla variabilele sistemului. Umiditatea, presiunea si temperatura sunt cateva dintre aceste variabile, usor de controlat folosind aceste panouri de control digitale.

Aceste panouri permit companiilor sa mai reduca din costuri. Acestea sunt folosite in compresoarele de aer, pompele de circulatie, sistemele de fabricare, motoare si instalatii de racire. Haideti sa aruncam o privire asupra beneficiilor si limitarilor panourilor de control digitale in context industrial.

Avantajele panourilor de control digitale

Exista numeroase si variate avantaje ale folosirii sistemelor digitale de control. Cateva aspecte prin care puteti profita de instalarea unui panou de control digital se refera la:

Siguranta crescuta. Panourile de control digitale usureaza specificarea si modificarea functiei dorite. Acest lucru este notabil, in special in zona controlului secvential si de relee, acolo unde automatele programabile (PLC-urile) au inlocuit sistemele analogice. Un PLC de sine statator nu este considerat suficient de sigur pentru a fi utilizat in cadrul sistemelor, cum ar fi inchiderea de urgenta si manipularea elementelor chimice periculoase. Instalarea panourilor de control digitale creste in mod semnificativ siguranta sistemului.

Tehnici de control avansate. Un alt avantaj al sistemelor de control digitale il reprezinta abilitatea acestora de a implementa tehnici de control complexe. Sistemele digitale de control permit concernelor industriale sa profite de gazduirea unor instrumente de analiza si design. Aceste instrumente ofera o abordare sistematica de operare a proceselor dupa specificatii particulare, ceea ce duce la cresterea eficientei si la o mai buna calitate produsa pentru client.

Fara pierderi de semnal in timpul conversiei de la analog la digital. Cantitatile fizice masurate de catre panourile de control digitale sunt, de obicei, analogice in sine. Panourile de control digitale monitorizeaza, opereaza si controleaza intrarile si iesirile ale acestor cantitati fizice analogice.

Cu toate acestea, nu exista aproape niciun fel de pierdere a acuratetii, atunci cand sunt transformate semnalele analogice in forma digitala. Acestui lucru i se datoreaza cresterea preciziei in controlul si monitorizarea cantitatilor fizice folosind panouri de control digitale.

Toate functiile pot fi programate. In final, cel mai important avantaj al panourilor de control digitale il reprezinta faptul ca acestea pot fi foarte usor setate, iar functiile acestora pot fi modificate fara niciun fel de problema. Puteti programa controlerul sa modifice setarile in orice moment al zilei. Daca este nevoie sa reduceti temperatura in timpul noptii sau sa mariti nivelul de apa doar o ora la un anumit interval de timp, panourile de control digitale sunt in masura sa realizeze aceste sarcini.

Limitarile panourilor de control digitale

Exista o singura limitare majora a utilizarii unor astfel de panouri. Acestea ar necesita o pregatire suplimentara pentru a putea opera un dispozitiv si, eventual, pentru a gasi problemele cu care acesta se confrunta. Insa aceasta limitare este eclipsata de numeroasele beneficii ale panourilor digitale.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.