Rolul si importanta ionizatorului de apa

By | January 2, 2019

Cum transformam apa normala in apa ionizata alcalina pentru a fi feriti de bacterii si alte boli? Un ionizator apa  este solutia, caci cu ajutorul acestuia, in urma proceselor ce au loc in interior, se obtine apa ionizata alcalina.

Cat de importanta este apa?

Apa influenteaza sanatatea populatiei atat prin cantitatea consumata, cat si prin calitatea sa, iar accesul insuficient la apa de calitate a fost si este cauza raspandirii unui mare numar de afectiuni.

Imposibilitatea asigurarii necesarului fiziologic de apa curata, a igienei corporale, a curateniei imbracamintei, locuintei, localurilor publice sau localitatilor reprezinta cauze care stau la baza raspandirii unui numar mare de afectiuni digestive (gastroenterite, dizenterie, hepatita endemica etc.).

Lipsa apei determina si cresterea incidentei bolilor de piele si tesut subcutanat (acnee, furunculoza, piodermite etc.) sau a altor afectiuni transmise prin vectori (febra recurenta, tifos exantematic).

Pe langa bolile transmisibile prin intermediul apei, aceasta influenteaza si in mod direct, prin calitatile si compozitia sa, sanatatea individului si a populatiei umane.

Astazi, se cunoaste faptul ca o serie de maladii netransmisibile sunt favorizate de compozitia apei potabile.

Apa la care avem acces, de fapt, nu are intotdeauna caracteristicile cele mai potrivite pentru noi: acvifere poluate, tratate cu dezinfectanti si solventi, agenti patogeni daunatori pentru oameni, fara minerale,cu un pH foarte acid.

Apa municipala si apa imbuteliata sunt susceptibile de a ne face mai mult rau decat bine, pentru ca isi pierd principalele lor caracteristici: capacitatea de hidratare si curatare a deseurilor acide din celulele noastre provenite din functiile mecanice si fiziologice ale organismului.

Cum se obtine apa ionizata?

Apa alcalina ionizata este obtinuta cu ajutorul unui dispozitiv pe care il numim in continuare  ionizator  apa in interiorul caruia are loc un proces de electroliza care transforma energia electrica furnizata de catre o serie de electrozi prezenti in ionizatorul de apa, in energie chimica, prin obtinerea apei alcaline ionizate.

In camera de ionizare, componenta de baza a tuturor ionizatoarelor de apa, electrozii sunt variabili ca numar, dar intotdeauna incarcati pozitiv (anod) si negativ (catod). Atunci cand apa intra in ionizator, aceasta este descompusa in ioni de hidrogen, care au o valenta pozitiva, si ioni hidroxid care au o sarcina negativa.

In procesul de electroliza, anodul atrage ionii de hidrogen, care produc  apa acida si catodul atrage ionii de hidroxid care produc apa alcalina.

Care este scopul ionizatorului de apa?

Un ionizator indeplineste in mod normal mai multe functii:

  • Purifica apa de intrare prin filtre de carbon activat cu argint si membrana ultrafiltranta, care blocheaza substantele ce nu ar trebui sa fie prezente in apa numita ” apa potabila”: clorul, solventii, nitrati, metale grele, otravuri cum ar fi arsenic si mercur deja prezente in apele subterane. Deci, o prima functie a ionizatorului de apa este de filtrare a apei.
  • Creste pH-ul apei la o valoare de 9,5-11 (in functie de numarul de electrozi din camera de ionizare), ceea ce face apa extrem de alcalina.
  • Produce apa acida, extrem de utila pentru a dezinfecta, vindeca, spala, in detrimentul substantelor chimice cumparate despre care nu cunoasteti intotdeauna originea si compozitia, si, de asemenea, veti face economie, fiind capabili sa va descurcati fara produse chimice de dezinfectare.

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare este faptul ca apa apare in natura sub forma structurala de aglomerari de 8-15 atomi ce se numesc “clustere”, prea mari pentru a avea capacitatea de a penetra nucleul celulei.

Ionizatorul de apa reduce dimensiunea acestui cluster, si permite apei sa ajunga, prin microtubulii din membrana celulara, in inima celulei si ajuta la regenerarea si restructurarea celulei prin curatarea acumularilor de deseuri acide pe care celula le produce in urma metabolismului.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.