Cei care iubesc dulciurile, nu au cum să nu observe cutia cu bomboane fondante Boromir 250g. O cantitate ideală pentru a te îndulci atunci când dorești. De asemenea, o astfel de cutie cu bomboane fondante este potrivită pentru a fi oferită cadou cuiva drag.
Desigur aceste bomboane retro-clasice sunt bine venite în principal de Paște, de Crăciun, la ziua de naștere, la botez, la nuntă și practic la orice eveniment festiv. De Crăciun poți agăța fondante în bradul de Crăciun, având în vedere diversitatea de culori.
Nuanțele de mentă, nuanțele roz și maro sunt o combinație atrăgătoare și apetisantă, iar la prima mușcătură se topesc pe limbă. Bomboanele fondante sunt formate din câteva ingrediente, în principal din diferite tipuri de zahăr, cum ar fi zaharoza, siropul de glucoză, zahărul inversat, precum și alcooli de zahăr (sorbitol, manitol) și apă.
În plus, se adaugă arome și culori. În consecință, sunt extrem de dulci și pot fi numite pe bună dreptate, produse de cofetărie, suple și flexibile, cum ar fi glazura sau vâscoase ca după umplere.
Bomboane fondante – De cine au fost inventate?
Adjectivul „fondant (e)” provine din franceză și se traduce prin „se topește în gură”, ceea ce este foarte potrivit, deoarece, bomboanele fondante chiar se topesc pe limbă. În Franța, cuvântul poate fi găsit și pentru numele unei prăjituri moi de ciocolată cu mult zahăr, care se numește: „fondant au chocolat”.
Are un miez de ciocolată lichidă și este preparat cu mult zahăr și puțină făină, dar în cele din urmă nu are nimic în comun cu bomboanele fondante tradiționale.
O rețetă veche pentru gumpaste (fondante) a fost menționată de Nostradamus în lucrarea sa „Traité des Fardements et Confitures” încă din 1555. Acest gumpaste a fost folosit pentru a crea decorațiuni impunătoare, dar acestea erau rezervate nobililor, deoarece zahărul era un aliment de lux.
În Franța, de la jumătatea secolului al XVII-lea, fondantul a fost folosit și pentru decorarea prăjiturilor supradimensionate pentru a demonstra bogăția și puterea.
Cu toate acestea, tortul de nuntă tipic pe trei niveluri, se bazează pe tortul de nuntă al reginei Victoria din anul 1840. În cinstea ei nu s-a mai vorbit despre glazuri de zahăr, ci despre „Glazuri regale”.
Glazura regală este o glazură lichidă care a înlocuit temporar fondantul pe prăjituri în secolul al XIX-lea, deși rețeta pentru fondant laminat care este încă folosită astăzi, a fost dezvoltată în 1888. Abia la începutul secolului 21, fondantul a sărbătorit o revenire inovatoare, sub formă de bomboane fondante pentru decorarea torturilor.
Cum se face fondantul?
În cartea inteligentă „Ce trebuie să știe ucenicul de cofetărie” din 1925, este descris cum se fac bomboane fondante: „Pentru a face fondante, se fierbe zahărul într-un clocot puternic sau la 93 de grade folosind termometrul pentru zahăr. Bilanțul de zahăr nu mai poate fi utilizat atunci când gătești fondante, deoarece zahărul din această probă este deja prea gros.
Dacă dorești să fierbi zahărul în fondant, adăugă puțin sirop de amidon pentru a preveni cristalizarea. Odată ce zahărul a ajuns la probă, se toarnă pe o farfurie și se tabletează de îndată ce a devenit rece. Fiecare ucenic, la examen, trebuie să fie capabil să gătească fondante. În principal, pentru fondante ai nevoie de glazuri și umpluturi.”