Bucura-te de vara si de ofertele Turciei!

By | May 12, 2017

Bucura-te de vara si de ofertele Turciei!
In Turcia am ajuns intaia oara in urma cu cativa ani. Tara se intinde pe 2 continente, despartite fiind de stramtoarea Bosfor, Marea Marmara si Dardanele. Turcia reprezinta rascruce pentru mai multe civilizatii, insa si un important centru comercial.

Stii sa negociezi? Bazarul din Istanbul te asteapta cu tot soilul de mirodenii colorate, haine si alte minuni care iti vor lua cu siguranta ochii.

Capitala insa se gaseste la Ankara. Oriunde in Turcia cu siguranta ai sa observi absenta carnii de porc din toate preparatele. Vei fi recompensat cu varf si indesat, stai linistit, de dulciurile traditionale, cum este baclavaua, kataiful ori prajiturile preparate pe baza de miere. Un alt aspect de retinut in bucataria turceasca este cafeaua, acesta fiind preparata la nisip. Si ceaiul este insa tare gustos. Savoarea bauturilor este unica in lume si merita incercata macar o data intr-o viata.

Deoarece am vizitat de cateva ori orasul Istanbul, in aceasta vara am sa am un sejur Antalya. Si tu de poti bucura de plaje insorite, deoarece cu oferta de vacanta 2017 all inclusive, ai preparate traditionale si soare. Antalya este un oras in sudul Turciei, situat la poalele muntilor Taurus, pe litoralul Marii Mediterane.

Printre obiectivele turistice majore este Muzeul regional al Antalyei, cartierul vechi al orasului, muzeul Kaleiçi si o serie intreaga de moschei din perioada otomana, printre care si ruinele moscheii Korkut construita in secolul al II-lea ca si templu roman, transformat apoi in biserica crestina si apoi in moschee. Antalya Este un important port si aeroport international.

Vrei sa cunosti mai multe despre Turcia? Pe scurt, iti mai spun ca orasul Bodrum a gazduit in antichitatea una dintre cele 7 minuni ale lumii, iar Muntele Nemrut este locul in care Regele Antioh I a construit un mormant  inconjurat de statui giantice, care infatisau doi lei, doi vulturi si alte zeitati grecesti si persane.

Moscheea Albastra  are un tavan alcatuit din 20.000 placi albastre, de unde si numele, iar Moscheea Hagia Sophia a fost initial o bazilica romana. Bucura-te de vara si de ofertele Turciei!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.