Cand e bine sa ducem copilul la gradinita?

By | August 23, 2017

Cand e bine sa ducem copilul la gradinita?Multe state au anumite cerinte pentru copiii care intra in gradinita. In general, regula cea mai importanta este ca copiii trebuie sa aiba varsta de cinci ani sau sa faca cinci ani inainte de 1 octombrie pentru a incepe gradinita. Noi va recomandam gradinita particulara sector 1.

Cu toate acestea, unii copii au zilele de nastere mai tarziu, iar parintii care doresc cu adevarat sa inceapa gradinita la varsta de patru ani si vor face cinci la un moment dat in anul scolar pot insista pentru ca micutul sa fie acceptat. Acest lucru este in contrast cu a lasa copilul sa inceaoa cu un an mai tarziu, atunci cand acestea ar face sase in timpul anului scolar.

Multi parinti doresc ca copiii lor sa mearga inainte si sa inceapa scoala pentru ca ei sa poata sa termine mai repede studiile, iar altii pur si simplu vor sa nu mai plateasca pentru ingrijirea copiilor. Indiferent de motiv, s-ar putea sa te intrebi daca exista avantaje sau dezavantaje pentru inceperea gradinitei devreme.

Avantajele inceputului gradinitei includ faptul ca micutul vostru isi va face niste prieteni noi, invatarea unor lucruri noi si obtinerea unui start pentru educatia lui. Multe persoane in varsta de patru ani sunt pregatite sa inceapa dezvoltarea la gradinita si o fac destul de bine la aceasta varsta. Acest lucru inseamna ca copilul vostru va absolvi liceul si colegiul devreme si va fi la locul de munca cu un an in avans!

Exista dezavantaje si pentru a permite copilului dvs. sa inceapa gradinita mai devreme. De fapt, dezavantajele pot depasi avantajele. In primul rand, majoritatea copiilor care incep gradinita devreme sunt mici comparativ cu ceilalti elevi.

Ganditi-va la asta, ca elevul  de patru ani incepe sa lucreze alaturi de copiii care sunt aproape de sase ani, astfel incat vor exista cu siguranta unele diferente de marime. Acest lucru ar putea duce la izolarea copilului.

Un alt dezavantaj este ca multi copii de patru ani pur si simplu nu sunt pregatiti din punct de vedere emotional sau de dezvoltare pentru gradinita. Gradina de astazi implica cadre didactice si metode de invatare si nu este la gradinita nu este totul doar joc asa cum a fost pe vremea voastra.

Deci, copilul dumneavoastra trebuie sa fie gata sa invete, sa fie capabil sa acorde atentie, sa urmeze instructiunile si sa se ocupe de scoala timp de sapte ore pe zi. In cazul in care copilul  pare ca nu poate gestiona toate aceste lucruri  sau nu sunteti sigur ca el poate indeplini asteptarile pentru gradinitele de astazi, atunci tinerea lui acasa timp de un an ar putea fi cel mai bun plan.

Ca toate deciziile si cand copilul dumneavoastra incepe gradinita poate fi o provocare, mai ales daca ziua lui de nastere este exact in jurul datei limita. Lasati-l sa inceapa mai devreme sau sa astepte un an. Numai dvs. puteti evalua copilul pentru a determina daca este gata sau nu.

Uneori va ajuta daca discutati cu profesorul potential de la gradinita pentru a afla si opinia sa. Vrei cel mai bun lucru pentru copilul tau si nu conteaza cu adevarat cand copilul tau incepe gradinita atata timp cat este gata!

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.