Cand este cel mai bun moment pentru a lua probiotice?

By | November 22, 2019

Cand este cel mai bun moment pentru a lua probiotice?Chiar daca nu ati luat niciodata probiotice, probabil ca ati auzit de ele. Aceste suplimente ofera numeroase beneficii, deoarece contin microorganisme vii, cum ar fi bacteriile sau drojdia, care sustin bacteriile sanatoase din intestinul dvs. Probabil va intrebati care este cel mai bun moment pentru a lua un probiotic bun adulti Megaspore. Acest articol va spune daca exista cel mai bun moment pentru a lua probiotice.

Pentru ce se folosesc probioticele?

Probioticele va pot mentine intestinul sanatos prin prevenirea cresterii organismelor daunatoare, intarirea barierei intestinale si refacerea bacteriilor dupa tulburari cauzate de boli sau medicamente precum antibiotice. Desi pot sustine de asemenea un sistem imunitar sanatos si o sanatate orala cutanata si mentala, cercetarile privind aceste beneficii sunt in prezent limitate.

Unele dintre microorganismele vii din suplimente probiotice apar si in alimentele cultivate sau fermentate in mod natural, inclusiv iaurt, kefir, usturoi si kimchi. Aceste alimente sunt legate de scaderea tensiunii arteriale, a zaharului din sange, a colesterolului si a greutatii. Daca nu mancati regulat alimente fermentate, poate doriti sa luati in considerare luarea unui supliment probiotic.

Timpul conteaza?

Unii producatori de probiotice recomanda sa luati suplimentul pe stomacul gol, in timp ce altii sfatuiesc sa il luati cu alimente. Desi este dificil de masurat viabilitatea bacteriilor la om, unele cercetari sugereaza ca microorganismele Saccharomyces boulardii supravietuiesc in numar egal cu sau fara o masa. Pe de alta parte, Lactobacillus si Bifidobacterium supravietuiesc cel mai bine atunci cand sunt luate cu 30 de minute inainte de masa.

Cu toate acestea, coerenta este probabil mai importanta decat daca iti iei probioticul cu sau fara alimente. Un studiu lunar a constatat ca probioticele au provocat modificari pozitive ale microbiomului intestinal, indiferent daca au fost luate cu o masa.

Compozitia mancarurilor poate ajuta

Microorganismele utilizate in probiotice sunt testate pentru a va asigura ca pot supravietui diferitelor afectiuni in stomac si intestine. Cu toate acestea, luarea de probiotice cu alimente specifice le poate optimiza efectele.

Intr-un studiu, ratele de supravietuire ale microorganismelor din probiotice s-au imbunatatit atunci cand suplimentul a fost luat alaturi de fulgi de ovaz sau lapte cu continut scazut de grasimi, comparativ cu atunci cand a fost luat doar cu apa sau suc de mere.

Aceasta cercetare sugereaza ca o cantitate mica de grasimi poate imbunatati supravietuirea bacteriilor in tractul digestiv. Probiotice Lactobacillus ar putea supravietui mai bine alaturi de zahar sau carbohidrati, deoarece se bazeaza pe glucoza atunci cand se afla intr-un mediu acid.

Tipuri diferite

Puteti lua probiotice sub diferite forme, inclusiv capsule, pastile, margele, pulberi si picaturi. De asemenea, puteti gasi probiotice in mai multe alimente si bauturi, inclusiv in unele iaurturi, lapte fermentat, bomboane de ciocolata si bauturi aromate. Majoritatea microbilor probiotici trebuie sa indure acizi digestivi si enzime inainte de a coloniza intestinul gros.

Probioticele din capsule, tablete, margele si iaurt tind sa supravietuiasca acizilor din stomac mai bine decat pulberile, lichidele sau alte alimente sau bauturi, indiferent de momentul in care sunt luate. Mai mult, Lactobacillus, Bifidobacterium si Enterococci sunt mai rezistenti la acidul stomacal decat alte tipuri de bacterii.

De fapt, majoritatea tulpinilor de Lactobacillus provin din tractul intestinal al omului, deci sunt in mod inerent rezistente la acidul stomacal.

Luati in considerare calitatea

Cercetarile arata ca 100 de milioane pana la 1 miliard de microorganisme probiotice trebuie sa ajunga la intestin pentru ca dumneavoastra sa aveti beneficii pentru sanatate. Avand in vedere ca celulele probiotice pot muri de-a lungul duratei de valabilitate, asigurati-va ca achizitionati un produs de incredere, care garanteaza cel putin un miliard de culturi vii – adesea listate ca unitati formatoare de colonii (CFU) – pe eticheta sa.

Pentru a mentine calitatea, ar trebui sa va folositi probioticul inainte de data de expirare si sa il pastrati conform instructiunilor de pe eticheta. Unele pot fi pastrate la temperatura camerei, in timp ce altele trebuie refrigerate.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.