Care este diferenta dintre unghiile acrilice si unghiile cu gel?

By | December 12, 2022

Care este diferenta dintre unghiile acrilice si unghiile cu gel?Care este diferenta dintre o manichiura cu unghii cu gel si una acrilica? Pentru a putea raspunde la aceasta intrebare comuna in mod clar si cuprinzator, este important sa descoperiti si sa invatati sa recunoasteti caracteristicile acestor doua produse specifice utilizate in sectorul manichiurilor! Vorbim despre asta in profunzime in acest nou articol al blogului nostru: Lectura placuta!

Caracteristicile fiecarei metode

Pentru a intelege mai bine care sunt diferentele substantiale dintre aceste doua tehnici de lucru, este esential sa va spunem despre caracteristicile specifice ale acestor doua produse, atat de diferite unul de celalalt, si sa descoperiti astfel utilizarea diferita a acestora.

  • Reconstructia unghiilor acrilice

Sa incepem cu unghiile acrilice, care reprezinta cea mai cunoscuta si mai “veche” metoda din istoria manichiurilor!

In primul rand, este important de stiut ca aceasta metoda presupune utilizarea unui amestec compus din diferite tipuri de pulberi (rasini) si un catalizator lichid de metacrilat de etil, un monomer numit in mod obisnuit EMA.

De aceea, aceasta tehnica este adesea numita si “metoda pulbere – lichid”.

Unirea pulberii acrilice (formata din [polimeri) si a lichidului (monomer) declanseaza o reactie chimica de polimerizare – care leaga monomerii impreuna transformandu-i in Polimeri – dand astfel nastere unui compus foarte vascos si initial maleabil. Dar deja dupa cateva minute si fara ajutorul lampilor, compusul incepe sa se intareasca autonom in aer, devenind extrem de rezistent.

  • Unghiile cu gel

Extensia pentru unghii cu gel, pe de alta parte, este printre cele mai recente si apreciate metode de lucru profesionale!

Aceasta metoda se bazeaza pe utilizarea unui gel UV, adica a unui amestec fluid si deja finit, compus chimic din oligomeri acrilici complet inodori si foto-intariti. Prin urmare, ca si acrilicul, un gel de unghii 3 in 1 autonivelant face parte din marea familie de Acrylate, dar este alcatuit din trei elemente: monomeri, aditivi si fotoinitiatori… si aici consta principala diferenta dintre aceste doua produse pentru unghii!

Unghiile cu gel necesita expunere timp de cateva minute la razele UV emise de lampi speciale, astfel incat procesul de polimerizare (numit si cataliza) este declansat, iar produsul se solidifica perfect si se usuca.

Aceasta caracteristica principala – adica a fi un produs de fotopolimerizare – inseamna ca gelul pentru unghii este mult mai maleabil decat acrilul si ca prelucrarea lui este ”mai simpla” din punct de vedere al timpului si a dexteritatii!

Odata aplicat nu va fi necesar sa lucram cu el foarte repede pentru a preveni solidificarea si vom avea tot timpul necesar pentru a ne crea bombing-ul si a da unghiei forma pe care o dorim cel mai mult inainte de a continua cu polimerizarea in lampa UV sau LED!

Procedura de indepartare a unghiilor cu gel

Evident, dupa cum stim pana acum, si procedura de indepartare a unghiilor cu gel este foarte diferita de cea a metodei acrilice!

De fapt, singura tehnica posibila pentru indepartarea eficienta si sigura a gelului este pilirea: aceasta faza se poate desfasura cu ajutorul pilelor traditionale pentru reconstructia unghiilor sau folosind o pila electrica pentru unghii.

Ca intotdeauna, recomandam folosirea frezei doar celor mai experti tehnicieni cu experienta buna, pentru a evita orice deteriorare a unghiei naturale!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.