Care este forma ideala pentru o piscina in curtea casei?

By | March 12, 2019

Care este forma ideala pentru o piscina in curtea casei?Una dintre cele mai mari decizii atunci cand doriti sa va indreptati atentia spre piscine ieftine pentru a alege o piscina deasupra pamantului este legata de alegerea formei si a dimensiunii functioneaza cel mai bine pentru dvs.

Pe de o parte, aveti piscina traditionala rotunda. Pe de alta parte, aveti optiunea de a opta pentru o piscina in forma de ovala. Vom trece peste unele dintre avantajele si dezavantajele de mai jos privind ambele tipuri.

Un lucru demn de mentionat inainte de a citi mai departe este ca bazinele rotunde sunt semnificativ mai putin costisitoare decat bazinele ovale. Acest lucru se aplica atat la bazine, cat si la instalarea bazinului. Vom detalia motivul pentru care exista o astfel de diferenta de pret de mai jos.

Daca sunteti interesat de piscine ovale sau dimensiunea si forma curtii dicteaza ca doar una ovala va functiona in situatia dvs., atunci va rugam sa cititi mai jos pentru sfaturi privind selectarea piscinei ovale.

Piscina cu forma ovala

 • Piscinele ovale sunt mai costisitoare pentru cumparare si pentru instalare. (Un instalator poate instala, de obicei, 2 bazine rotunde in timpul necesar pentru instalarea corecta a unui bazin oval, ceea ce duce la o instalare mai intensa a fortei de munca si la preturi mai ridicate).
 • Piscinele ovale pot fi alegerea mai buna atunci cand gardurile, cladirile, copacii sau liniile de alimentare limiteaza zona disponibila.
 • Piscinele ovale pot oferi un set mai bun pentru inotu in cazul in care nu pot fi instalate bazine rotunde mai mari.
 • Piscinele ovale pot suferi din cauza “plecarii” peretilor datorita necesitatii suporturilor laterale pe partile laterale ale bazinului.
 • Piscinele ovale necesita legaturi la sol pentru a atasa peretii si a nu le da voie sa se impinga in partea de jos. Aceasta banda poate uneori sa se dezvaluie datorita “loviturii de pe pereti” atunci cand se inota si apoi poate fi vazuta ca un efect “nervurat” pe fundul bazinului.

Piscina cu forma rotunda

 • Piscinele rotunde ofera mai mult spatiu de inot la un pret mai mic.
 • Cel mai bun dolar pe galon. Piscinele rotunde sunt mai putin costisitoare. (Cea mai mare piscina rotunda este mai putin costisitoare decat piscinele ovale de dimensiuni mai mici sau mai mici).
 • Bazinele rotunde au o integritate structurala mai mare datorita aplicarii egale a presiunii asupra peretelui bazinului.
 • Piscinele rotunde au costuri de inlocuire mai scazute.
 • Piscinele rotunde sunt mai usor de pastrat, deoarece exista mai putine “locuri moarte” unde are loc curentul si circulatia apei.

Avantajele unei piscine rotunde in fata uneia ovale sunt semnificative. Singurul moment in care vedem piscina ovala ca are un avantaj in fata piscinei rotunde este atunci cand curtea clientului este mai lunga decat latimea sau cand numai o piscina in forma de oval se poate potrivi datorita liniei de proprietate, spate, garaje, sisteme septice si aspectul casei.

Piscinele ovale necesita suporturi laterale pentru a manevra presiunea din apa care impinge pe peretele bazinului. In mod traditional, cele mai multe piscine ovale aveau parantezele de sprijin triunghiulare.

In zilele noastre, suporturile “invizibile” pe bazinele ovale devin tot mai disponibile. Aceste ovaluri de tip “invisible” ofera mai mult spatiu lateral si au un aspect mult mai curat.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.