Care este tipul de calculator potrivit pentru tine?

By | August 15, 2018

Care este tipul de calculator potrivit pentru tine?Daca ai in plan sa iti cumperi un laptop refurbished pe care sa il folosesti pentru activitati de office sau pentru simpla procesare a documentelor, pentru a naviga pe internes sau pentru mail, nu ai nevoie de unul extrem de performat deci solutiile pentru gaming pot sa nu fie neaparat pentru tine. Vezi partea buna, ai nevoie de un produs mai ieftin deci nu iti vei face gauri in buget.

Laptopurile refurbished isi pot face perfect treaba pentru activitatile de birou la fel cum ar face-o si un laptop foarte bun. Un calculator sau un laptop refurbished este mai ieftin decat unul nou si cumpararea acestor dispozitive este o solutie ecologica avand rolul de a prelungi viata altor electronice care deja exista fara sa ai nevoie de electronice noi.

Pentru firmele care se ocupa cu strangerea de calculatoare si cu oferirea lor spre vanzare sub numele de calculatoare second hand sau la mana a doua, si refurbished, pot face o inspecite generala cu responsabilitate inainte sa scoata pe piata aceste calculatoare si le vor imbunatati sau le vor pune noi componente in functie de situatia in care le gasesc.

Iti recomandam ca de fiecare data sa iti cumperi un calculator sau un laptop refurbished de la o firma profesionista. Cu siguranta vei sti ca astfel de calculatoare sunt in conditii perfecte de functionare si sunt si firme care se vor ocupa de comercializarea calculatoarelor la mana a doua sau refurbished care iti vor oferi si o perioada de garantie.

In momentul in care iti cumperi un laptop care nu este nou iti recomandam sa tii cont de toti termenii importanti care iti vor influenta experienta cu acest dispozitiv.

Verifica de fiecare data rata de returnare si rata de fail. Lucrul acesta inseamna ca este bine sa verifici rata de functionare proasta si de returnare a produselor vandute de la firma respectiva.

Tine cont de garantie de fiecare data. Este clar ca nu vei beneficia de garantie de 3 ani pentru calculatoarele la mana a doua insa trebuie sa primesti cel putin o garantie de trei luni acesta fiind si un minim standard. De asemenea, aceasta garantie trebuie sa acopere toate defectiunile care apar chiar din momentul in care ai scos dispozitivul din cutie.

Verifica toate programele, documentele si perfericele. Asigura-te ca stii inca de la inceput ce trebuie sa ai in cutie si ce ar trebui contine pachetul pe care il primesti. Calculatoarele la mana a doua este posibil sa nu fie insotite si de monitor.

Daca iti cumperi un calculator second hand te poti asigura ca a fost testat de persoanele de specialitate. Astfel te asiguri ca noua achizitie va functiona corect si ca iti satisface toate nevoile. Daca esti interesat de un laptop de gaming poti gasi cele mai bune variante refurbished insa iti recomandam sa te uiti sa aiba in primul rand placa video dedicata si un procesor foarte puternic. Este bine sa te gandesti dinainte intens la toate posibilele utilizari la cere iti vei supune calculatorul.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.