Care sunt bolile urologiei?

By | April 16, 2020

Care sunt bolile urologiei?Tractul urogenital este unul dintre cele mai complexe sisteme din corpul uman. Diferitele probleme care apar in cazul tractului urinar, pot fi depistate si tratate de catre medicii urologi care lucreaza intr-o sectie de urologie Mures 2020. Veti descoperi mai multe detalii in continuare despre bolile urologiei!

 1. Infectia tractului urinar

Infectiile tractului urinar sunt de obicei declansate de bacterii. Urina in sine este practic lipsita de agenti patogeni straini. Cu toate acestea, bacteriile pot intra prin uretra si se pot ridica pana la vezica.

Aici declanseaza o inflamatie, pe care urologul o numeste cistita. Infectiile tractului urinar apar in primul rand la femei si sunt extrem de dureroase. Simptomele includ o senzatie de arsura la urinare, urinare frecventa si sange in urina.

 1. Incontinenta urinara

In cazul incontinentei urinare, cei afectati pot controla doar insuficienta sau deloc excretia de urina. Cercetarile au aratat ca aproximativ 10% din toate femeile sufera in mod regulat de incontinenta urinara. Stresul joaca adesea un rol; alte cauze pot fi varsta, deteriorarea uretrei, dar si nasterea.

Sfincterul uretral nu mai poate preveni fluxul nedorit de urina daca exista o presiune crescuta in abdomen. Specialistul in urologie va aplica medicamente si / sau terapie fiziologica.

 1. Pietre la rinichi

Depozitele din canalele de rinichi si pelvisul renal se numesc pietre la rinichi. Cauza este calcifierea si cristalele care se depun in sistemul de drenaj al unui rinichi, si care pot aparea din cauza unei alimentatii necorespunzatoare. Ele constau in calciu, acid uric si alte substante din urina.

In timp ce pietrele la rinichi mai mici sunt usor excretate, cele mai mari provoaca dureri severe atunci cand trec prin vezica si, in final, uretra. Numarul barbatilor afectati este dublu decat numarul femeilor afectate.

 1. Insuficienta renala

Cu insuficienta renala, ambii rinichi sunt afectati de o disfunctionalitate sau de esec. Daca rinichii nu mai functioneaza corect, acest lucru are consecinte importante pentru organism: sangele nu mai este purificat in mod adecvat, produsele de descompunere nu mai pot parasi corpul prin urina si se acumuleaza in fluxul sanguin.

Urologul distinge cinci etape; simptomele apar de obicei destul de tarziu. Specialistul in urologie va verifica in principal persoanele cu risc, cu boli precum diabetul si hipertensiunea arteriala, pentru a putea interveni in timp util.

 1. Disfunctie erectila

Barbatul sufera de disfunctie erectila atunci cand penisul sau nu mai poate forma o erectie adecvata pentru actul sexual. Lipsa unei erectii are diverse cauze, de multe ori inclusiv stresul poate fi o cauza.

De asemenea, bolile pot duce la disfunctii erectile. Aproximativ cinci procente dintre barbati sunt afectati, in special la o varsta inaintata. Urologul va diagnostica motivele si va sugera terapia adecvata.

 1. Inflamatia prostatei

Inflamarea acuta sau cronica a prostatei se numeste prostatita. Este cauzata de bacterii sau substante din urina care patrund in tesutul organului. Printre simptome se numara urinarea dureroasa si nevoia frecventa de a urina.

Unii pacienti se plang si de dureri abdominale sau de miscari ale intestinului si febra apare rar. Diverse cauze pot duce la inflamatie, iar bacteriile sunt adesea cauza principala.

 1. Menopauza la barbati

De asemenea, barbatii pot intra in menopauza; specialistul in urologie vorbeste despre andropauza. De la varsta de 40 de ani, se modifica proportia de testosteron, cel mai important hormon sexual masculin din sange.

Simptomele sunt variate: performanta scade, libidoul se schimba si poate aparea osteoporoza. Modificarile sunt in general normale, dar pot duce la reclamatii severe. Apoi, urologul va va trata in mod corespunzator, de exemplu cu terapia de inlocuire a testosteronului.

Persoanele care se confrunta cu aceste probleme, pot apela la serviciile de urologie Mures 2020, in cadrul policlinicii Carit San Medical, pentru a beneficia de cele mai bune cunostinte, sfaturi si tratamente, din partea personalului medical cu o vasta experienta in domeniul urologiei.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.