Care sunt caracteristicile importante ale scaunului ergonomic?

By | February 10, 2021

Care sunt caracteristicile importante ale scaunului ergonomic?Foarte multe persoane au fost nevoite sa se mute de la locul de munca de la birou, acasa; mai exact a trebuit sa isi creeze propriul spatiu de lucru acasa, sa isi amenajeze propriul birou.

In acest sens, majoritatea celor care se afla in aceasta situatie, sau care deja s-au aflat in situatia de a-si crea propriul spatiu de lucru, s-au uitat mai intai de toate catre un birou inteligent compartimentat pe care sa isi aseze laptopul sau pc-ul dar si documentele necesare.

Cu toate acestea, cea mai importanta achizitie este reprezentata de scaunul de birou, dat fiind faptul ca pe acesta va fi asezat corpul timp de atat de mult ore in fiecare zi (minim 8 ore). Este deosebit de util ca scaunul sa fie confortabil si sa asigure o postura buna pentru utilizator, dat fiind faptul ca in caz contrar, cand scaunul nu este confortabil, provoaca durere de spate si chiar durere a gatului.

Atunci cand vine vorba despre achizitia unui scaun pentru birou precum acest scaun directorial Sib, conteaza foarte mult reglabilitatea acestuia. Cu cat exista mai multe posibilitati de a regla scaunul, cu atat mai confortabil va fi acesta pentru utilizator.

Exista de exemplu scaune de birou care permit atat reglarea inaltimii cat si reglarea spatarului, inclinarea scaunului, reglarea cotierelor si a tetierei. Este foarte important ca in cazul in care va aflati in cautarea unui scaun potrivit pentru birou, sa optati pentru un scaun care va ofera posibilitatea de a face cat mai multe ajustari.

In afara de reglabilitate insa, exista si alti factori foarte importanti care necesita atentie, iar in continuare vi-i vom prezenta, asa ca recomandarea noastra este sa cititi pana la final acest articol, mai ales in cazul in care doriti sa cumparati cat mai repede un scaun ergonomic.

Dimensiunea scaunului

Adancimea si latimea oricarui scaun ergonomic ar trebui sa va ofere o presiune uniforma in intreaga zona de relaxare. Un scaun bun va avea presiune egala pe intregul spatiu de sedere. In timp ce cumparati un scaun ergonomic, este important sa testati scaunul si sa va asigurati ca acesta se potriveste complet cu dimensiunea dumneavoastra. Evitati scaunele cu o zona ingusta a sezutului pentru ca sunt foarte mari sansele sa va creeze senzatia de disconfort.

Stabilitate

Majoritatea, daca nu toate scaunele ergonomice vin cu roti cu role. Pentru o stabilitate maxima, scaunul trebuie sa se potriveasca cu podeaua dvs. de birou. Stabilitatea slaba a suprafetei poate duce la alunecari si accidente.

Rotile cu rotor dur sunt mai stabile pe o pardoseala mochetata, in timp ce rotile moi functioneaza mai bine pe o podea dura. Cautati scaune ergonomice cu o baza in cinci puncte, deoarece acestea s-au dovedit a oferi mai multa stabilitate in comparatie cu cele care au baza in patru puncte.

Capacitate de greutate sustinuta

Scaunele ergonomice de buna calitate au diferente de greutate diferite, de obicei cuprinse intre 115 kg si 180 kg. Este important sa alegeti un scaun ergonomic care sa se potriveasca cu greutatea dvs. Cu siguranta nu veti dori sa alegeti un scaun care sa nu va poata sustine greutatea, si sa fie nevoie sa il inlocuiti foarte rapid cu un alt scaun care poate sustine o greutate mai mare.

In concluzie

Un scaun ergonomic este o binecuvantare pentru lucratorii a caror sarcina la locul de munca implica ore lungi de sedere. Acestea sunt de asemenea utile pentru utilizatorii cu afectiuni medicale cunoscute care afecteaza de obicei vertebrele si postura. Alegerea scaunului ergonomic potrivit va creste productivitatea si va imbunatati starea de sanatate.

Reglabilitatea pieselor este cea mai atractiva caracteristica a unui scaun ergonomic. Asigurati-va ca testati scaunul inainte de cumparare pentru a va asigura ca se potriveste nevoilor dumneavoastra.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.