Care sunt cele mai bune vitamine pentru sportivi?

By | March 15, 2022

Care sunt cele mai bune vitamine pentru sportivi?In acest articol vom oferi o revizuire a celor mai bune vitamine pentru sportivi.

Orice atlet cunoaste importanta alimentelor in performanta sportiva, dar esecul majoritatii este de a acorda o atentie deplina macronutrientilor, neglijand ceva la fel de important ca vitaminele.

Acestea au un rol important in asimilarea corecta a nutrientilor printre multe alte proprietati.

Vitamine pentru sportivi

Vitaminele sunt esentiale pentru corpul tuturor oamenilor, dar sportivii in special trebuie sa-si creasca aportul din cauza pierderilor mari ale acestui lucru prin transpiratie si uzura pe care le implica antrenamentul lor.

Vitaminele sunt impartite in doua grupe: solubile in apa (B si C) care se dizolva in apa si liposolubile (A, D, E, K) care se dizolva in grasimi.

Acesti micronutrienti au o functie antioxidanta esentiala pentru a contracara stresul oxidativ produs de efortul fizic, pe langa facilitarea asimilarii de catre organism atat a carbohidratilor, cat si a proteinelor.

Desi in functie de tipul de vitamina pe care il luati, acestea va pot oferi proprietati foarte diferite, va vom arata cele mai importante vitamine pentru sportivi pentru beneficiile lor dovedite in performanta sportiva.

Vitamine de top pentru sportivi

Vitamina B- esentiala pentru sportivi si nu numai

Vitaminele B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12) sunt esentiale pentru orice atlet, deci sunt considerate cele mai bune vitamine pentru sportivi.

Aceste vitamine B intervin direct in procesele energetice favorizand faza in care carbohidratii sunt transformati in glucoza care se afla in energie, intaresc sistemul imunitar si imbunatatesc absorbtia macronutrientilor.

Sportivii, datorita cererii lor ridicate de energie, au nevoie de o oferta suplimentara de vitamina B pentru a satisface nevoile lor si pentru ca organismul sa functioneze in mod corect.

Trebuie remarcat faptul ca este o vitamina solubila in apa, unde un procent ridicat se pierde de obicei in prepararea alimentelor si nu ajunge in corpul nostru, fiind recomandabil sa folosim o suplimentare care include intregul complex B.

Puteti alege sa completati cu vitamine B pentru a va satisface nevoile ca sportivi cu o tableta simpla pe zi de complex de vitamina B.

Acid ascorbic

Vitamina C este, fara indoiala, o parte din vitaminele noastre de top pentru sportivi si… stii de ce? Alimentele cele mai bogate in vitamina C sunt citricele, rosiile, cartofii, capsunile si ardeii. Poti incerca  Sport vitamine pentru sportivi cu aminoacizi daca vrei un supliment perfect pentru sala si pentru exercitii intense.

Vitamina E

Vitamina E, conform unor cercetari recente, s-a dovedit a fi cu adevarat eficienta in combaterea leziunilor musculare cauzate in sporturile de anduranta sau de forta, pe langa reducerea oboselii musculare si promovarea recuperarii timpurii. ² Daca muschii sufera mai putin si se recupereaza mai bine, performanta ta se va imbunatati semnificativ.

Alimentele care au cea mai mare cantitate de vitamina E sunt; uleiuri (floarea-soarelui, susan, soia, palmier, masline si susan) nuci, cum ar fi alune, nuci sau migdale.

Dozele recomandate de vitamina E pentru adulti sunt 800 mg, dar acest lucru poate varia in functie de dieta si exercitiile fizice ale atletului.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.