Care sunt cele mai importante doua criptomonede altele decat Bitcoin?

By | August 6, 2019

Care sunt cele mai importante doua criptomonede altele decat Bitcoin?Bitcoin nu a fost doar un trendsetter, care a creat un val de criptomonede construit pe o retea descentralizata peer-to-peer, ci a devenit standardul de factor pentru criptomonede, inspirand o legiune in continua crestere de adepti si spinoff-uri.

Ce sunt criptomonedele?

Inainte sa aruncam o privire mai atenta la unele dintre aceste alternative la bitcoin, sa facem un pas inapoi si sa examinam pe scurt la ce ne referim prin termeni precum criptomonede si altcoin.

O criptomoneda, definita pe scara larga, reprezinta bani virtuali sau digitali, care iau forma jetoanelor sau „monedelor”. In timp ce unele criptomonede s-au aventurat in lumea fizica cu carduri de credit sau cu alte proiecte, marea majoritate ramane complet intangibila.

„Crypto” in criptomonede se refera la criptografie complicata, care permite generarea, stocarea si tranzactionarea sigila a unui simbol digital special si, de obicei, anonim. Alaturi de aceasta caracteristica importanta „cripto” a acestor monede este un angajament comun pentru descentralizare; criptomonedele sunt de obicei dezvoltate ca cod de catre echipe care construiesc mecanisme de emitere (adesea, desi nu intotdeauna, printr-un proces numit „minerit”) si alte controale.

De retinut:

 • criptomoneda, definita pe larg, reprezinta banii virtuali sau digitali, care iau forma jetoanelor sau „monedelor”.
 • Dincolo de asta, campul criptocurrentelor se extinde mereu, iar urmatorul mare simbol digital poate fi lansat maine, pentru ca toti cei din comunitatea crypto stiu.
 • Bitcoin continua sa conduca pachetul de criptomonede, in ceea ce priveste capitalizarea pietei, baza utilizatorilor si popularitatea, iar cei care se intereseaza de regula unde pot vinde criptomonede
  , isi doresc sa vanda sau sa cumpere bitcoin.
 • Monedele virtuale, cum ar fi ethereum, care sunt utilizate mai mult pentru solutii de intreprindere, devin populare.
 • Unele altcoins sunt aprobate pentru functii superioare sau avansate fata de bitcoins.

Criptomonedele sunt aproape intotdeauna concepute pentru a nu fi supuse manipularii si controlului guvernamental, desi pe masura ce au devenit mai populare, acest aspect de baza al industriei a luat foc.

Monedele modelate dupa bitcoin sunt numite colectiv altcoins si au incercat sa se prezinte ca versiuni modificate sau imbunatatite ale bitcoinului. In timp ce unele dintre aceste monede sunt mai usor de minat decat este bitcoinul, exista compromisuri, inclusiv un risc mai mare cauzat de lichiditate, acceptare si retentie de valoare mai mica.

Mai jos, vom examina unele dintre cele mai importante monede digitale, altele decat bitcoin. In primul rand insa, o atentionare: este imposibil ca o lista ca aceasta sa fie complet cuprinzatoare. Un motiv pentru acest lucru este faptul ca exista mai mult de 1.600 de criptomonede in acest moment, iar multe dintre aceste jetoane si monede se bucura de o imensa popularitate in randul unei comunitati dedicate (daca este mica, in unele cazuri) de sponsori si investitori.

Dincolo de asta, campul criptomonedelor se extinde mereu, iar urmatorul mare simbol digital poate fi lansat maine, pentru ca toti cei din comunitatea crypto stiu. In timp ce bitcoin este vazut pe scara larga ca un pionier in lumea criptomonedelor, analistii adopta multe abordari pentru evaluarea jetoanelor, altele decat BTC.

Este comun, de exemplu, ca analistii sa acorde o mare importanta clasamentului monedelor unul fata de celalalt in ceea ce priveste plafonul de piata. Am luat in considerare acest lucru in considerarea noastra, dar exista si alte motive pentru care un simbol digital poate fi inclus in lista.

Litecoin (LTC)

Litecoin, lansat in 2011, s-a numarat printre criptomonedele initiale care au urmat bitcoinului si a fost adesea denumit „argintul pentru aurul bitcoinului ”. A fost creat de Charlie Lee, absolvent al MIT si fost inginer Google.

Litecoin se bazeaza pe o retea de plata globala open-source, care nu este controlata de nicio autoritate centrala si foloseste „scrypt” ca dovada a muncii, care poate fi decodata cu ajutorul procesoarelor de calitate pentru consumatori.

Desi Litecoin este ca bitcoin in multe feluri, are o rata mai rapida de generare de blocuri si, prin urmare, ofera o confirmare mai rapida a tranzactiei. In afara de dezvoltatori, exista un numar tot mai mare de comercianti care accepta Litecoin. Incepand cu 9 februarie 2019, Litecoin avea un plafon de piata de 2,63 miliarde USD si o valoare per jeton de 43,41 dolari.

Ethereum (ETH)

Lansat in 2015, Ethereum este o platforma software descentralizata care permite construirea si rularea contractelor inteligente si a aplicatiilor distribuite (DApps) fara a avea timp de intrerupere, frauda, control sau interferente din partea unei terte parti.

Aplicatiile de pe ethereum sunt rulate pe jetonul criptografic, eter, specific platformei. Ether este ca un vehicul pentru a se deplasa pe platforma ethereum si este cautat de majoritatea dezvoltatorilor care doresc sa dezvolte si sa ruleze aplicatii in interiorul ethereum, sau acum de catre investitori care incearca sa achizitioneze alte monede digitale folosind eter.

In 2014, ethereum a lansat o pre-vanzare pentru eter care a primit un raspuns coplesitor; acest lucru a ajutat la crearea ofertei initiale de monede (ICO). Potrivit ethereum, acesta poate fi folosit pentru a „codifica, descentraliza, securiza si tranzactiona aproape orice”.

In urma atacului asupra DAO din 2016, Ethereum a fost impartit in Ethereum (ETH) si Ethereum Classic (ETC). Incepand cu 9 februarie 2019, Ethereum (ETH) avea un plafon de piata de 12,49 miliarde de dolari si o valoare per jeton de 118,71 USD.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.