Care sunt cele mai sensibile piese ale unui smartphone?

By | June 21, 2017

Smartphone-urile cele mai performante de pe piata, stim cu totii ca sunt acelea lansate de catre marile firme din industrie, precum Apple, Samsung, Sony sau HTC, iar tu in momentul in care vrei sa iti cumperi un astfel de dispozitiv, ar fi indicat sa iti alegi un model al unuia din acesti producatori de top.

Trebuie sa stii insa faptul ca un smartphone este cu mult mai sensibil decat a fost un telefon mobil oarecare, de acum mai bine de un deceniu. In ciuda faptului ca performantele unui smartphone, comparativ cu cele ale unui astfel de model sunt infinit superioare, trebuie sa ai grija sa nu ti se strice rapid telefonul.

Pentru asta, va trebui ca mai intai de toate, odata ce ti-ai ales telefonul, sa dai fuga cu el intr-un service gsm, pentru a-ti fi aplicat un geam de protectie pentru ecran. Un astfel de accesoriu este obligatoriu sa il cumperi, datorita faptului ca iti protejeaza foarte bine displaiy-ul in cazul unei lovituri, dar il fereste si de zgarieturi, de julituri, mizerie sau praf.

Se stie faptul ca display-ul si touchscreen-ul sunt piese foarte importante pentru un smartphone, insa sunt si foarte sensibile, astfel ca in cazul in care dispozitivul nu este protejat de catre un asemenea accesoriu, aceste piese pot avea de suferit.

In momentul in care nu vei folosi telefonul, cu siguranta acesta ar trebui sa fie tinut intr-o husa, iar astfel vei evita praful sa se depuna, si sa afecteze anumite componente, precum microfonul sau difuzorul.

Este cunoscut faptul ca aceste piese telefoane sunt si ele destul de sensibile, iar din acest motiv ar fi ideal sa iti tii telefonul tot timpul in husa, atunci cand nu il folosesti, pentru ca astfel praful, apa sau orice alt lichid, nu vor avea cum sa afecteze piesele respective.

In ciuda faptului ca telefoanele mobile care se gasesc acum pe piata, nu mai sunt echipate cu o tastatura veche, la fel ca si telefoanele de demult, cu siguranta si acestea au cateva butoane, precum butonul Home, butoanele de marire sau de miscorare volum, sau butonul de pornire – oprire.

Aceste butoane, sunt piese importante ale unui smartphone, astfel ca trebuie sa ai foarte mare grija de ele, pentru ca sunt foarte sensibile, iar in cazul in care nu mai functioneaza in mod normal, si nu mai raspund la comenzi, atunci trebuiesc sa fie inlocuite de catre expertii de la un service.

In momentul in care ai un smartphone pe care il indragesti foarte mult, daca acesta isi pierde brusc semnalul, are fluctuatii in ceea ce priveste puterea semnalului, sau nu are semnal deloc, chiar daca tu esti cu telefonul in mana intr-o zona in care este acoperire de retea, atunci este evident faptul ca telefonul are o problema.

In aceasta situatie, va trebui sa faci o scurta vizita la service, acolo unde expertii vor analiza problema, care se poate sa fie cauzata de catre antena de semnal a dispozitivului.

Se stie faptul ca si aceste antene de semnal sunt foarte sensibile, si se pot strica fix in momentul in care nu te astepti, insa nu ai de ce sa iti faci griji, pentru ca poti sa gasesti o antena de semnal compatibila telefonului tau, si cu siguranta pretul acesteia nu va fi unul mare.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.