Care sunt locurile de vizitat din judetul Brasov?

By | October 30, 2019

Care sunt locurile de vizitat din judetul Brasov?Toata lumea atunci cand aude de Brasov, se gandeste mai intai de toate la o vizita la Castelul Bran. Daca intentionati sa vizitati acest castel, dar si alte obiective turistice din apropiere, cel mai indicat ar fi sa va cazati la pensiunea Brandeberg.

Probabil va intrebati de ce neaparat aici. Ei bine, aceasta pensiune va va surprinde in cel mai placut mod inca de cand ajungeti aici. Veti avea parte de parcare pazita si supravegheata video, iar totul este gratuit. De-asemenea, internetul este disponibil gratuit in camere dar si in spatiile publice unde veti putea juca darts, biliard, tenis de masa.

Un alt motiv pentru care este indicat sa va cazati aici daca doriti sa vizitati aceasta zona a tarii, este acela ca fiecare camera a pensiunii dispune de baie proprie si asigura confortul de care aveti nevoie pentru a va bucura de o cazare de vis pe perioada scurta, dar si pentru un sejur. In ceea ce priveste mancarea, cele mai bune preparate si mancaruri traditionale si produse bio specifice zonei va asteapta. Referitor la bautura, veti putea savura tuica sau cele mai bune vinuri.

In plus, de aici puteti vizita diferite obiective turistice precum Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Cheile Moeciului, Cheile Dambovicioarei, Pestera Moieciu, Cheile Moeciului dar si partiile de schii din zona.

Daca doriti sa vizitati Cetatea Rasnov de exemplu, trebuie sa aflati ca in clipa de fata turistii pot vizita in interiorul cetatii si muzeul de arta feudal, in care sunt prezentate diferite arme, diferite unelte, mai multe galerii, diferite obiecte de mobilier de epocǎ, stampe, armuri, porturi specifice secolului, mai multe copii foto ale documentelor din acea vreme. In muzeu mai sunt prezentate si anumite obiecte neobisnuite secolului nostru, iar aici amintim de exemplu o masca de tortura si un jug care era folosit la transportarea prizonierilor.

Cheile Dambovicioarei reprezinta un alt obiectiv turistic pe care il puteti vizita atunci cand va cazati la pensiunea Brandeberg. Cheile Dambovicioarei, care sunt situate la aproximativ 45 km pe sosea sau la 19 km pe traseul montan din satul Magura (Pensiunea Casa Dobre), au o lungime de aproximativ 2 km. Acestea s-au format prin mii de ani de eroziune de catre acelasi rau care ii poarta numele. Dambovicioara este cel mai important parau care se varsa in Dambovita si isi are sursa pe versantul sudic al Varfului La Om, in Muntii Piatra Craiului. Traversand culoarul Rucar – Bran, raul Dambovicioara, aproape transversal si datorita faptului ca a sapat in calcarele jurasice ale muntilor mentionati mai sus, a modelat in timp un sector cheie, cu aspectul unui adevarat canion.

Tastele leaga Depresiunea Dambovicioara de Podul Dambovitei si sunt prezentate cu un aspect special al peretilor perfect verticali sau aplecati pe albia raului, avand inaltimi care depasesc 200 de metri. In bazinul raului Dambovita exista un complex de peste 20 de chei si este unul dintre cele mai mari din tara. Cheile Dambovicioarei sunt incluse in zona protejata de Parcul National „Piatra Craiului”.

Vizitati orasul Brasov

Daca va cazati la Brandeberg, puteti alege sa vizitati si orasul Brasov, care se afla la o distanta de aproximativ 30 de kilometri. Puteti incepe vizita in oras din Piata Sfatului.

Aceasta este inima centrului istoric medieval al Brasovului. „Patratul” in forma de arc si curcubeul sau ornat al fatadelor cladirii va vor intreba unde sa aratati mai intai. Turnul ceasului de la primaria secolului al XIII-lea, innebunind momentan murmurul palavragilor si ochelari clintitori din cafenelele din apropiere. Aerul se simte placut calduros. Piata Sfatului este locul perfect pentru a incepe vizitarea orasului.

Biserica Neagra se afla chiar langa piata principala din Brasov, si reprezinta un mare punct de atractie al orasului. Este cea mai mare biserica gotica din Europa de Est. Biserica Neagra, desi toata lumea este tentata sa creada asta, nu are culoare neagra. Acesta si-a castigat numele dupa ce un incendiu in 1689 a ars biserica si zidurile s-au intunecat de fum.

Urcati sau mergeti cu telecabina pana la Muntele Tampa. Daca mergeti, planificati-va pe o ora de mers pe jos. Cand ajungeti acolo, mergeti pe calea scurta catre marile litere albe care poarta numele orasului. Plimbarea nu este dificila, dar exista suficiente stanci sub picioare de-a lungul drumului care sa justifice purtarea de incaltaminte confortabila. La sfarsit, langa „V” din Brasov se afla o platforma de vizionare pentru o priveliste superba a pasarilor din Brasov.

Ei bine, acestea sunt doar cateva sugetii in ceea ce priveste orasul Brasov. Daca va cazati la Brandeberg, cu siguranta insa, veti dori sa vizitati si castelul Bran, care este cel mai cunoscut castel al Romaniei.

Dupa ce veti vizita cateva dintre locatiile mentionate in randurile de mai sus, cel mai probabil veti dori sa luati masa. Ei bine, recomandarea noastra este sa mancati la restaurant Brandeberg, pentru a va bucura de cele mai bune produse bio specifice zonei.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.