Care sunt principalele avantaje ale agriculturii ecologice?

By | July 20, 2020

Care sunt principalele avantaje ale agriculturii ecologice?Agricultura ecologica este un sistem de management al productiei agricole bazat pe imbunatatirea sanatatii agro-eco-sistemelor, inclusiv a ciclurilor biologice, a biodiversitatii si a activitatii biologice a solului.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestui tip de agricultura, este ca se concentreaza pe buna utilizare a practicilor de gestionare agricola, adaptand practicile la nivel local la conditiile fiecarei regiuni.

Agricultura ecologica are multe avantaje derivate din utilizarea ingrasamintelor sintetice sau a pesticidelor, precum si prin respingerea utilizarii semintelor si raselor modificate genetic, a aditivilor, conservantilor sau a tehnicilor de iradiere. Aceste practici sunt inlocuite de altele care conserva si cresc fertilitatea solului nu pe termen scurt, ci pe termen lung, fara a renunta la prevenirea bolilor si daunatorilor.

Mai jos vom arata avantajele agriculturii ecologice, atat in ceea ce priveste durabilitatea si profitabilitatea si beneficiile, insa nu inainte de a va informa ca va puteti ocupa si dvs. de cultivarea legumelor sau a cerealelor preferate, in propria gradina.

In afara terenului, mai trebuie sa accesati www.rabota.ro, pentru a va alege motocultorul potrivit, pe care il veti folosi pentru pregatirea solului; si a accesoriilor acestuia. Alegeti neaparat o remorca pe care sa o atasati motocultorului, care va usureaza munca in ceea ce priveste transportul produselor agricole ecologice.

Pana atunci insa, iata care sunt cele mai importante beneficii ale acestui tip de agricultura.

  1. Agricultura ecologica contribuie la sanatatea solului

Baza pentru obtinerea de alimente sanatoase este de a obtine un sol sanatos. Practicile de cultura naturala, in care nu se utilizeaza pesticide sau substante chimice, promoveaza prosperitatea solurilor sanatoase. In comparatie cu solul tratat chimic, solul organic bogat in ingrasamant nu numai ca poate gazdui un numar de 10 ori mai multe bacterii utile, dar acestea vor oferi de asemenea, o diversitate mult mai mare.

Agricultura ecologica utilizeaza materia organica ca baza de fertilizare. Acest lucru are doua consecinte directe; pe de o parte, o imbunatatire a circulatiei apei si a cresterii radacinilor, care promoveaza dezvoltarea culturilor si a plantelor; pe de alta parte, cresterea fertilitatii chimice in sol, ceea ce duce la continutul de nutrienti pe care culturile il folosesc pentru a creste.

  1. Mai putina expunere la pesticide si substante chimice

Agricultura ecologica previne rezistenta la boli ale plantelor, buruienilor si insectelor, care se hranesc cu bacterii, ciuperci si plante, prin utilizarea pesticidelor. Pe de alta parte, substantele chimice pot contamina solurile, rezervele de apa si aerul, uneori timp de multi ani. Agricultura ecologica previne eroziunea prin evitarea problemelor daunatoare de mediu, precum si bazandu-se pe rotatia culturilor acoperite.

Pentru a garanta acele produse care sunt adecvate pentru utilizarea in agricultura ecologica exista organisme de control si certificare care aproba produsele autorizate pentru aceasta.

  1. Promoveaza conservarea apei si mentinerea calitatii acesteia.

Agricultura ecologica necesita mai putine irigatii si, prin urmare contribuie la conservarea apei. Fermierii care folosesc aceasta practica dezvolta o modificare a solului in mod corespunzator, de exemplu cu utilizarea mulciului, care ajuta de asemenea la conservarea apei.

  1. Agricultura ecologica promoveaza biodiversitatea

Biodiversitatea care apare intr-o plantatie da masura stabilitatii culturilor sale si a rentabilitatii sale. Agricultura ecologica incurajeaza biodiversitatea ridicata, sporind rezistenta campului la boli, daunatori si conditii meteorologice nefavorabile.

Agricultura ecologica dupa cum se poate vedea, are multe avantaje, iar noi v-am prezentat 4 dintre acestea. Alegeti motocultorul potrivit de pe www.rabota.ro, alaturi de accesoriile potrivite, si apucati-va de agricultura ecologica. Daca aveti un teren agricol mic, puteti cultiva pentru propriul consum, asigurandu-va ca mancati sanatos.

Daca aveti o suprafata mare de teren, faceti din agricultura ecologica o afacere. Cu siguranta merita acest lucru, mai ales in zilele noastre. In plus, la Rabota.ro gasiti motocultoare si accesorii care sa va usureze munca; iar acestea au preturi super atractive.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.