Care sunt secretele din spatele unui ten lipsit de riduri?

By | May 18, 2022

Indiferent de vârsta ta, niciodată nu este prea devreme (sau prea târziu) să începi să te gândești la cum să previi apariția ridurilor sau să le minimizezi aspectul.

Dacă dorești să eviți acele, intervenții chirurgicale și alte tehnici invazive, există multe modalități de a reduce aspectul ridurilor.

 

Cum și de ce se formează ridurile faciale?

 

Ai observat vreodată că bebelușii și copiii mici au pielea netedă și strălucitoare? În mod ideal, vom păstra cu toții această strălucire ușoară și superbă pentru totdeauna. Dar cu timpul, ridurile faciale (mai ales din jurul ochilor, unde pielea este mai subțire) devin realitate. Odată cu vârsta, pielea își pierde în mod natural elasticitatea, grosimea și umiditatea.

Stratul superior al pielii, numit epidermă, este singura parte pe care o putem vedea, deci acesta este nivelul la care vedem ridurile. Dar acestea se formează de fapt mai adânc.

Următorul strat este dermul, care este alcătuit din elastină (fibre) și colagen (proteine) care fac ca epiderma să pară fermă, plină și tânără. Cel mai mare vinovat în deteriorarea dermei este expunerea la soare!

Razele UV pătrund în epidermă și descompun colagenul și elastina. Alți factori asociați cu apariția ridurilor faciale includ genetica, mișcările obișnuite (cum ar fi zâmbetul), fumatul și alți factori de stil de viață nesănătos.

Vestea bună este că mulți dintre acești factori pot fi diminuați sau evitați și poți dezvolta o rutină de îngrijire a pielii care ajută la reducerea sau eliminarea în mod natural a aspectului ridurilor faciale.

Iată câteva sfaturi cheie dacă vrei să scapi de riduri și să fii o frumusețe atemporală:

 

 1. Mănâncă alimente bogate în antioxidanți

 

Fructele și legumele (și alte alimente) sunt bogate în antioxidanți care îți întineresc pielea în mod natural și îți mențin corpul să arate bine.

Fructele și legumele proaspete, cultivate local tind să conțină mai mulți antioxidanți decât cele care trebuie transportate pe distanțe lungi sau depozitate pe perioade lungi de timp (deși congelarea imediat după recoltare păstrează acești antioxidanți intacți!).

 

 1. Alege suplimentele de care ai nevoie

 

Deși este întotdeauna mai bine să obții nutrienții printr-o dietă sănătoasă, poți obține acel impuls suplimentar cu un supliment natural de calitate.

Cu alte cuvinte, ia-ți vitaminele!

 

 1. Aplică protecție solară mereu

 

Orice dermatolog sau cosmetician îți vor spune că protecția solară este cheia pentru reducerea daunelor și prevenirea ridurilor faciale și a altor probleme ale pielii.

Găsește o bună protecție solară și folosește-o în mod religios. Aplică în fiecare dimineață, chiar dacă nu este soare. Razele UV pătrund în nori, așa că oricât de aspră ar fi vremea, ești mereu expus riscului de deteriorare a soarelui!

 

 1. Folosește produse de îngrijire a pielii de înaltă calitate

 

Există mii de produse pe piață care pretind că elimină ridurile, dar cele mai multe dintre ele conțin substanțe chimice dure. Când vine vorba de îngrijirea pielii, ingredientele active sunt esențiale.

 

Un produs eficient în acest caz este the mask of zorro b-tox ampoule, un filler pentru lifting cu efect instant de umplere, ideal pentru utilizarea în siguranță acasă. O rutină consistentă de îngrijire a pielii, este esențială atunci când vine vorba de reducerea și prevenirea apariției ridurilor faciale.

 

 1. Minimizează stresul

Stresul este rău pentru toate aspectele corpului tău – de la stomac la creier la piele. Cortizolul (cunoscut sub numele de hormonul stresului) are o mulțime de efecte negative asupra sănătății mentale și fizice asociate cu acesta.

Be Sociable, Share!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.