Cariera in optimizare SEO in timpul recesiunii economice

By | December 15, 2016

Cariera in optimizare SEO in timpul recesiunii economice
Nu stiu cati dintre expertii SEO din ziua de astazi, si-au planuit carierele din timp, considerand ca domeniul SEO este unul stabil pe termen lung, in special daca este sa-l comparam cu alte domenii sau arii de business.

Daca iti doresti optimizare seo Cluj executata de profesionisti, intra pe Smartseopack.com.

Sentimentul nostru este ca specialistii SEO sunt norocosi in zilele noastre si mai ales pe timp de criza (recesiune economica). De ce? Simplu: pentru ca desi recesiunea face ca cele mai multe industrii sa intre in declin, este nevoie de promovare pentru a rezista pe piata, indiferent de tipul companiei pe care il ai.

Datorita acestui lucru, specialistii in SEO pot fi optimisti, in ceea ce priveste viitorul acestui domeniu. Ar fi o exagerare totusi sa spunem ca domeniul SEO nu a fost afectat deloc de recesiune.

Nu este cazul, dar spre deosebire de alte domenii asa cum ar fi industria automobilelor (producatoare de masini), ziarele, banking-ul, constructiile, SEO-ul a rezistat mult mai bine crizei, aratand ca o insula de siguranta financiara, intr-o mare de nesiguranta pe toate planurile. Asta nu inseamna ca n-au existat pierderi si in sfera SEO, dar domeniul per ansamblu, a rezistat cu brio.

La ce te poti astepta daca alegi o cariera in SEO, in timpul unei perioade de criza?

Aceasta intrebare, despre asteptarile realiste pe care le putem avea cand alegem o astfel de cariera, este fundamentala. Putem paria in momentul de fata ca exista o multime de persoane care lucreaza in SEO si care nu sunt foarte multumite cu situatia curenta, majoritatea dand vina pe criza financiara pentru acest lucru.

Ei bine, daca majoritatea clientilor tai erau din zona industriilor care sufera cel mai mult intr-o recesiune (masini, constructii, serviciile financiare), atunci ai un motiv solid pentru a te plange.

Ceea ce poti face in acest caz, este sa cauti noi clienti reprezentand industrii sau domenii mai putin afectate de criza, altfel nu va merita sa continui in aceasta cariera, cel putin nu intr-o perioada de criza economica.

Un alt factor care influenteaza foarte mult propriile asteptari despre o eventuala cariera in SEO mai ales pe timp de recesiune economica, este pozitia ta in aceasta cariera. Cu alte cuvinte, este o diferenta foarte mare intre a fi un simplu angajat al unei companii de SEO si a fi patronul unei astfel de companii.

A fi angajat, a fost dintotdeauna o pozitie destul de vulnerabila, indiferent de domeniul in care lucrezi. Daca esti pozitionat mai sus in firma respectiva, te poti bucura de o oarecare securitate. In plus, ceea ce conteaza foarte mult si in special pe timp de criza, este experienta ta sau cate cunostinte ai acumulat in acest domeniu. Daca esti un profesionist cu rezultate in SEO, vei gasi de lucru oricand, indiferent de situatia economica.

La fel stau lucrurile si daca esti o companie cu experienta, care are angajati profesionisti. O astfel de companie va trece mult mai usor peste recesiune, chiar daca va fi nevoita sa schimbe unii dintre clienti.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.