Casa la rosu, casa la galben ori casa la cheie?

By | March 20, 2017

Casa la rosu, casa la galben ori casa la cheie?
Atunci cand vreti sa va cumparati o casa, una din cele mai importante alegeri pe care trebuie sa o faceti este cea a tipului e proiect: casa la cheie, casa la galben si casa la rosu. Fiecare tip de proiect are si minusuri si plusuri.  Aflati care sunt avantajele si dezavantajele pentru fiecare tip de casa.

Casele la rosu sut proiecte bazate pe partea de structura si fara finisaje. O casa la rosu implica trasarea caselor in conformitate cu planurile de amplasament, saparea si armarea, betonarea fundatiei si zidirea peretilor externi si interni, betonarea si armarea elementelor de structura si realizarea structurii pe care se va sprijini acoperisul.

Un asemenea proiect ofera beneficiarului si avantajul de a finisa dupa gustul propriu. Un alt avantaj este si pretul mai mic in comparatie cu cel al unei case finisate. Casele la rosu nu includ finisajele exterioare, invelirea acoperisului in tigla si nici montarea instalatiilor termice, electrice si sanitare.

Casa galbena reprezinta si o alternativa la celelalte tipuri de case care au fost propuse de catre proiectanti. O astfel de casa ajunge pana la 4000 de euro si vine la pachet si cu unelte profesionale si personal calificat. O astfel de casa este un proiect cu un element central care este reprezentat de zidarie. Casele la galben implica zidaria pe structuri BCA.

Pe langa zidarie in pretul acestui pachet clientii pot sa primeasca mortar in pat subtire, un set de scule profesionale si transportul pe santier. De asemenea poate sa fie inclus si un mester care va ajuta clientul cu primul rand de zidarie. Casa la galben are un singur dezavantaj pe care nu il putem trece cu vederea si anume ca nu include fundatia, instalatiile si nici tencuiala sau finisajele.

Casele la cheie sunt cele la rosu la care adaugam si lucrarile de definitivare. Pentru o casa la cheie se fac finisaje interioare, exterioare si se monteaza si instalatii sanitare, termice sau electrice. Din punct de vedere al tuturor dezavantajelor, casele la cheie nu implica si sistematizarea sau amenajarea curtilor ori construirea de garduri de delimitare a proprietatilor. Pentru lucrarile de genul acesta puteti opta suplimentar.

Va recomandam ca in momentul in care optat pentru unul dintre aceste tipuri de case sa luati in calcul mai multe lucruri importante cum ar fi de altfel si bugetul disponibil, dar si faptul ca voi veti fi cei care vor locui acolo si de asemenea ca voi sunteti cei care  trebuie sau nu sa asteptati pana la finalizarea lucrarilor.

Noi va recomandam sa tineti cont de absolut toate aspectele. Este evident ca pentru o casa la rosu trebuie sa investiti pe langa costul efectiv al casei si in finisaje interioare si exterioare.

La fel se intampla si in cazul caselor la galben iar constructia implica si foarte mult deranj, mesteri pe care ii puteti gasi repede sau greu sau care lucreaza in mai rapid sau mai lent si lucrarile pot sa dureze mai mult decat sperati. In schimb la casele la cheie tot ce trebuie sa faceti este sa va aduceti lucrurile.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.