Cat costa inlocuirea unui display de iPhone ?

By | October 21, 2014

Cat costa inlocuirea unui display de iPhone ?Display-ul este una dintre cele mai sensibile parti ale unui smartphone . Daca smartphone-ul este scapat din mana pe o suprafata dura este cel mai probabil ca display-ul sa se sparga .

Din fericire exista http://www.magazingsm.ro/touchscreen-uri-telefoane-253/20 , un magazin online specializat in comercializarea si montarea de touchscreen-uri telefoane mobile si multe alte produse la un raport calitate/pret imbatabil . Pretul unui display de iPhone incepe , pe site-ul mai sus mentionat , de la 139 de lei .

Noile modele de iPhone , atat iPhone 6 cat si iPhone 6 Plus , sunt echipate cu display-uri cu panou IPS protejate in totalitate de sRGB . In plus , sunt acoperite de un strat de sticla (cu ioni) cu margini curbate care acopera partea frontala dar are si un rol de protectie . Zvonurile erau ca display-ul acestor dipozitive urma sa fie realizat din cristale de safir , insa , se pare ca Apple a pregatit ceva mai bun.

iPhone 6 dispune de un ecran de 4,7’’ cu rezolutie de 1334*750 pixeli iar iPhone 6 Plus se poate lauda cu un display de 5,5’’ , capabil sa redea imagini Full HD la o rezolutie de 1920*1080 pixeli .

Apple surprinde de aceasta data cu o tehnologie revolutionara bazata pe lumina ultravioleta care alineaza cristalele lichide din display , totul pentru a produce un contrast mai intens . Astfel este imbunatatita calitatea ecranului aflat in contact cu lumina soarelui .

Utilizatorii au la dispozitie acum atat o versiune standard a ecranului cat si una zoom , perfecta pentru aceia care doresc icoane mai mari .
In plus , cei care se decid sa isi achizitioneze un iPhone 6 Plus vor avea surpriza sa observe ca ecranul de start functioneaza chiar si pe orizontala iar aplicatiile sunt rulate in mod landscape exact ca in cazul iPad-urilor .

Specialistii de la DisplayMate Technologies , cea mai importanta companie din lume specializata in testarea si diagnosticarea panourilor de afisare , au declarat ca iPhone 6 Plus este smartphone-ul care are in dotare ‘’cel mai bun display cu tehnologie LCD de pe piata in momentul de fata’’.

Este de remarcat faptul ca noul terminal propus de americanii de la Apple este al doilea device care primeste  din partea specialistilor DisplayMateTechnologies cel mai bun calificativ , adica calificativul verde , la toate categoriile .

Printre categoriile analizate se numara rezolutie , claritate , acuratetea culorilor si a contrastului , intensitatea culorilor , unghiurile de vizualizare si performanta obtinuta la lumina ambientala .

Si iPhone 6 se poate lauda cu faptul ca a primit ‘’verde’’ la aproape toate categoriile amintite mai sus . Numai la capitolul rezolutie terminalul sta mai prost decat fratele sau mai mare , rezolutia de 1334*750 pixeli aducandui doar un calificativ ‘’galben’’ .

Chiar si in aceste conditii Apple tot nu reuseste sa ii invinga pe rivalii de la Samsung la capitolul ‘’cel mai bun display de smartphone’’ . Terminalul desemnat ca avand ‘’cel mai bun display din istorie’’ este Samsung Galaxy Note 4 .

Terminalul propus de Samsung are integrat un ecran Super Amoled de 5,7’’ cu densitate de afisare de 2560*1440 pixeli , ceea ce inseamna 518ppi . Pentru a ajunge la ceasta performanta sud-coreenii au imbunatatit calitatea imaginii , au marit rezolutia de afisare , reusind astfel sa rezolve o problema cu care ecranele AMOLED se confruntau inainte , si anume suprasaturarea culorilor redate .

Daca este setat asa cum trebuie , Samsung Galaxy Note 4 este singurul terminal prezent pe piata in momentul de fata capabil sa redea culorile cele mai apropiate de standardul sRGB .

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.