Cate tipuri de fotografie exista?

By | June 30, 2020

Cate tipuri de fotografie exista?Atunci cand vine vorba de realizarea fotografiilor, fiecare persoana poate deveni fotograf (de ocazie). Cei care folosesc smartphone-ul pentru a face fotografii, sau folosesc un aparat foto oarecare, sun fotografi amatori.

Exista in schimb fotografi profesionisti care fac din fotografie o arta, indiferent ca discutam despre fotografie aeriana, fotografie imobiiara sau fotografie de nunta printre altele.

Exista atat de multe stiluri de fotografie, incat este greu sa le cuprindem pe toate, dar in continuare va prezentam cateva dintre acestea, pentru a vedea cat de departe poate merge munca unui fotograf, si ce opere de arta fascinante obtin cu un aparat foto.

Fotografie stiintifica sau de specialitate

Multe domenii se bazeaza pe o fotografie excelenta pentru publicatii, materiale de instruire si evidenta. Multe companii de cercetare stiintifica si medicala angajeaza fotografi pentru a documenta noi descoperiri.

Multe alte industrii se bazeaza chiar si in prezent pe fotografii pentru a realiza sondaje si studii. De exemplu, in Florida, studiile asupra vietii salbatice aeriene sunt efectuate de rutina pentru a studia numarul manatelor si pasarilor care traiesc in zone indepartate. Multe companii de asigurari se bazeaza pe fotografi pentru a inspecta casele si cladirile, trimitandu-si rezultatele fotografice companiei pentru a documenta daunele sau starile.

Acestea sunt doar cateva exemple ale domeniilor specializate care folosesc fotografia in mod regulat.

Fotografie sportiva

Daca iti place sportul, atunci sa fii fotograf sportiv este un lucru extraordinar. De pe margine, fotografii sportivi folosesc camere rapide si lentile lungi pentru a mari actiunea si pentru a face fotografiile castigatoare. Fotografiile se termina in materiale publicitare pentru echipe, in publicitate si marketing si in presa online si in scris.

Publicitate sau fotografie stil de viata

Oriunde mergem suntem inconjurati de fotografie. Fotografia este pe panouri publicitare, indicatoare stradale, reclame in reviste. Fotografia publicitara poate include o serie de subiecte, precum fotografia de strada, fotografia de stil de viata, fotografia de moda sau fotografia de produs. Fotografii de publicitate pot lucra ca freelanceri, vanzand imagini pe baza de proiect de colaborare, sau pot lucra direct pentru agentii publicitare majore.

Oricum, acesta este un camp dinamic in care este posibil sa filmati pentru o campanie de anunturi tiparite intr-o zi si sa inregistrati anunturi pe internet in urmatoarea, intotdeauna cu un subiect nou.

Fotografie abstracta

Fotografia abstracta este o forma de expresie creativa care permite fotografului sa-si comunice ideile fara o regula de compozitie sau tehnica consacrata. Adesea este despre o scena deconstruita in care un obiect este aratat intr-un concept sau context diferit. Arhitectura, natura si peisajele sunt adesea folosite pentru a crea fotografii abstracte.

Fotografie de arhitectura

Fotografia de arhitectura presupune captarea de imagini cu cladiri, structuri si repere. Poate fi o afacere profitabila si multi fotografi profesionisti isi castiga existenta si traiesc decent din ea. Ei lucreaza cu arhitecti, constructori si designeri de interior.

Fotografie Boudoir

Fotografia Boudoir devine populara pentru ca clientii se bucura de a oferi portrete senzuale partenerilor lor sau ca o modalitate de a-si spori increderea in sine. Femeile au diferite motive pentru a alege asemenea fotografii. De exemplu, poate doresc sa aiba amintiri din perioada tineretii. Poate isi doresc astfel de fotografii pentru a le oferi drept cadou partenerilor.

Fotografie documentara

Fotografii fotofrafiei documentare calatoresc pentru a surprinde evenimente si a construi povesti cu imaginile. Acesti fotografi cerceteaza intens o poveste si surprind imaginile care reflecta contextul.

Fotografie cu expunere dubla

Acesta este un mod creativ de a obtine imagini unice prin suprapunerea a doua imagini impreuna.

Fotografie editoriala

Fotografii sunt insarcinati sa faca fotografie editoriala pentru reviste si ziare pentru a insoti articole. Fotografii editoriali trebuie sa fie versatili si cunoscatori ai subiectului, conteazsi ramane la curent cu evenimentele demne de stiri.

Fotografie de evenimente

Afacerea fotografiei evenimentului este in plina expansiune in ultimii ani. De la petreceri de nastere pana la botez, cununii civile, nunti, etc. oamenilor le place sa surprinda amintiri despre evenimentele lor din viata.

Fotografie de stil de viata

Fotografia stilului de viata este despre captarea vietii zilnice a subiectilor, in timp ce ei fac ceea ce fac. Aceste fotografii spun povesti ale oamenilor intr-un mod autentic. Fotografii stilului de viata poseda abilitati ale oamenilor si se bucura de interactiunea cu subiectii lor.

Macrofotografie

Fotografia macro se refera la fotografierea extrem de aproape a subiectilor. Un zoom de dimensiuni mari asupra insectelor, florilor sau fulgilor de zapada creeaza adesea o opera de arta uimitoare.

Fotografie de maternitate

Fotografia maternitatii a devenit foarte populara, cu parintii care se asteapta sa imortalizeze momentul inainte de nasterea copilului si corpul in schimbare al mamei.

Fotografie pentru animale de companie

Toata lumea isi doreste portrete ale membrilor dragi ai familiei de blana! Evident, fotograful de animale de companie trebuie sa aiba un mod bun de a suporta animalele si sa aiba recuzite pentru a mentine atentia animalelor care sunt fotografiate.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.