Cauzele mortii romanilor din Spania

By | June 3, 2020

Cauzele mortii romanilor din SpaniaStim cu totii ca in clipa de fata, exista cateva milioane de romani care s-au stabilit de multi ani in strainatate. Acestia au plecat datorita faptului ca nu erau multumiti cu nivelul de trai din Romania.

Unii dintre cei care au ales sa plece in strainatate, au facut acest lucru pentru a-si continua studiile. Altii au plecat la rude, si au ramas acolo pentru ca le-a placut mai mult in strainatate decat acasa.

Ei bine, o foarte mare comunitate de romani se afla si in momentul de fata in Spania. De fapt, dupa Italia, Spania este destinatia preferata a romanilor aflati in strainatate. In aceasta tara conditiile sunt mai bune decat in Romania, nivelul de trai este mai ridicat, salariile sunt mai mari, iar romanii cu siguranta nu doresc sa se intoarca in tara (cei care au un loc de munca stabil, nu cei care lucreaza ca sezonieri).

Trebuie sa precizam insa ca, au existat destul de multe cazuri ale romanilor care si-au pierdut viata in aceasta tara. Unii dintre acestia au murit in urma unor accidente, iar aici includem atat accidentele de circulatie, cat si accidentele de munca sau accidentele casnice.

Au existat romani care au murit in conditii suspecte. Multi dintre romanii care si-au pierdut viata insa in aceasta tara, au murit si datorita unor afectiuni.

In randurile care urmeaza, vom vedea care sunt cele mai frecvente cauze ale mortii in Spania. Aici sunt incluse atat decesele spaniolilor, cat si ale altor cetateni straini, dar care traiesc in aceasta tara. Iata asadar despre ce este vorba.

Boala cardiaca ischemica, dementa, accidentul vascular cerebral, boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) si cancerul pulmonar au fost dezvaluite ca fiind cele cinci cauze principale ale decesului in Spania, potrivit studiului Global Burden of Disease; iar din cauza acestor probleme de sanatate nu si-au pierdut viata doar cetatenii spanioli, ci si strainii care traiau in Spania.

Studiul, care a analizat moartea in Spania, a constatat ca in 2016 au murit peste 400.000 de persoane, dintre care 80% aveau 70 de ani sau mai mult. In 92,8% din cazuri, bolile netransmisibile au fost cauzele, in timp ce bolile infectioase au fost de 3,5%, iar accidentele de 3,6%. In general, o scadere substantiala a deceselor din cauza accidentelor de trafic si a diabetului , precum si o reducere considerabila a fumatului a fost dezvaluita in studiu.

O modificare semnificativa a listei cauzelor de deces a fost trecerea diabetului de pe locul 6 la locul 10 in perioada 1990 – 2016, cu o scadere de peste 26% a ratelor relative.

Studiul a relevat o scadere substantiala a fumatului in populatia Spaniei intre 1980 si 2016. Aceasta a fost mai mare in randul barbatilor (de la 41% la 26%) decat la femei (de la 21% la 17%). In cazul femeilor, declinul s-a oprit in 2005.

Cum se compara Spania cu alte tari europene?

Comparatia datelor din Spania in 2016 cu cele din tari precum Portugalia, Franta si alte tari din Europa de Vest, a confirmat ca cele 10 cauze principale ale bolii sunt similare, cu exceptia Alzheimerului si a altor forme de dementa, care este A 3-a cauza de deces in Spania, dar este pe locul 6 in Europa de Vest, Portugalia si Franta.

Comparativ cu rezultatele de acum un deceniu, cresterea durerii la nivelul spatelui si a gatului la prima cauza dizabilitatii in Spania si aparitia migrenei pe locul 6 si tulburarile depresive pe locul 9, indica o schimbare epidemiologica a bolilor cronice care nu sunt transmisibile. De asemenea, este interesant de mentionat ca sinuciderea a scazut la pozitia 23, cu o scadere ajustata de 12% din 2006.

In 2016 au fost peste 208.000 de decese la barbati si peste 209.000 de decese la femei. Speranta de viata in Spania in 2016 a fost de 80,3 ani la barbati si 85,6 ani la femei, a 4-a cea mai mare din lume, iar speranta de viata sanatoasa a fost de 71, respectiv 74 de ani.

Acestea sunt asadar cele mai importante cauze ale deceselor care au avut loc in Spania, conform mai multor studii. Din pacate, printre cei care si-au pierdut viata in aceasta tara, se numara si multi romani.

Atunci cand cetatenii romani si-au pierdut viata in aceasta tara, in cele mai multe cazuri familiile indoliate au luat legatura cu Funerarenicolas.ro, pentru ca reprezentantii firmei de servicii funerare sa se ocupe de repatrierea decedatilor.

Probabil va intrebati de ce au optat familiile greu incercate pentru repatrierea decedatilor, in loc sa ii inmormanteze acolo. Ei bine, costurile suportate pentru repatrierea decedatilor, au fost mai mici decat ar fi trebuit sa suporte pentru inmormantarea acestora in Spania.

In plus, de tot ceea ce tine de repatriere, iar aici amintim obtinerea certificatului de deces, obtinerea pasaportului mortuar, imbalsamarea decedatului, si de toate cele necesare, s-au ocupat reprezentantii firmei de servicii funerare.

In ceea ce priveste repatrierea, la alegerea familiei, transportul funerar international putea fi facut pe cale aeriana, sau pe cale terestra, compania detinand o flota auto care cuprinde doar masini dotate special pentru acest tip de transport.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.