Ce beneficii are postul pentru sanatate?

By | May 22, 2019

Ce beneficii are postul pentru sanatate?Postul in mod evident ajuta la vindecarea sufletului, insa ceea ce foarte multe persoane probabil nu realizeaza, este ca ajuta si la vindecarea organismului. Postul este foarte util pentru sanatea oamenilor dat fiind faptul ca acesta detoxifiaza corpul, vindeca mai rapid pielea radianta si hormonii anti-imbatranire.

In cazul in care nu stiati, este indicat sa consumam produse si alimente pentru post, dat fiind faptul ca acestea sunt foarte bune pentru sistemul digestiv, stimuland metabolismul, scazand nivelul de colesterol si deducand pofta de mancare. In acest fel, produsele de post ajuta la controlarea greutatii si la prevenirea obezitatii.

Haideti asadar sa vedem mai amanuntit putin care sunt principalele beneficii ale produselor de post pentru organism.

Detoxifierea organismului

In momentul in care organismul nu consuma alimente, acesta transforma depozitele de grasimi in energie, care mai apoi elibereaza substante chimice din rezervele grase, iar rezultatul este reprezentat de eradicarea acestor substante chimice prin organe.

Se spune ca postul este foarte util pentru curatarea si corectarea dezechilibrelor din organism.

Sanatate mentala

Dupa ce tinem post, sangele este mai bogat in endorfine, ceea ce va face face sa aveti o mai mare atentie. Totodata sangele bogat in endofrine datorita postului, va ofera un sentiment de buna stare de sanatate mintala. Efectele postului sunt considerate similare cu cele ale exercitiilor fizice.

Chimioterapie eficienta

Studiile realizate odata cu trecerea timpului au demonstrat ca o schimbare in nivelurile de glucoza datorate alimentelor de post, se dovedeste a fi ideala in ceea ce priveste eficacitatea chimioterapiei efectuate impotriva tumorilor. In mod evident, nici un consum de calorii pentru o perioada determinata nu poate sa stimuleze multe schimbari legate de protectia celulelor corpului. Acest lucru este ideal mai ales pentru pacientii care sufera de cancer sau care urmeaza un tratament pentru tumoare.

Intestine sanatoase

Postul, sau mai bine spus consumul alimentelor de post ajuta la inversarea declinului legat de varsta in ceea ce priveste functionarea celulelor stem intestinale. Studiile au constatat ca in timpul postului, celulele descompun acizii grasi in loc de glucoza, motiv datorita caruia celulele devin mai regenerative.

Tratarea epilepsiei

Epilepsia este o afectiune care se refera la o tulburare a creierului, o afectiune in care o persoana sufera de convulsii recurente care pot provoca o transformare a comportamentului. Ei bine, consumul alimentelor de post s-a dovedit odata cu trecerea timpului a fi foarte util pentru pacientii care sufera de epilepsie.

Tratarea artrita reumatoida

Poliartrita reumatoida este cunoscuta ca fiind o afectiune cronica care duce la inflamarea articulatiilor flexibile, la inflamarea tesuturilor inconjuratoare si a organelor. Sub supravegherea medicala, consumul controlat al produselor de post a aratat rezultate semnificative in studiile efectuate.

Accelereaza vindecarea

Postul promoveaza procesul de vindecare in corp. In momentul in care produsele alimentare nu mai sunt prezente in stomac, organismul se concentreaza asupra altor functii vitale, cum ar fi de exemplu activitatea metabolica si sistemul imunitar, mai degraba decat digestia care nu joaca un rol important pana la urmatoarea masa.

Cercetarile au dovedit o dezvoltare deosebita a sistemului imunitar al intestinului si a starii generale a pacientului sub supravegherea medicala.

Ei bine, acestea sunt doar cateva exemple, insa in mod evident consumul produselor de post poate avea o multime de alte beneficii pentru organism.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.