Ce conditii exista intr-un camin pentru batrani?

By | November 29, 2018

Ce conditii exista intr-un camin pentru batrani?Persoanele invarsta care au copii si nepoti, in cazul in care ii au pe acestia aproape se pot considera persoane norocoase, pentru ca au parte de o batranete placuta.

Exista si persoane invarsta insa, care nu au pe nimeni aproape, si care zi de zi se lupta cu singuratatea. Aceste persoane cauta mereu cele mai eficiente solutii pentru a nu se plictisi.

O solutie indicata pentru batranii care nu au rude, nu au prieteni si nu au pe nimeni care sa ii ingrijeasca, consta in cazarea intr-un camin pentru batrani si bunici, iar in continuare vom discuta putin despre acest aspect.

Oricat de dureros ar fi pentru cei invarsta sa se desparta de casa in care au locuit si unde si-au investit toti banii, si oricat de greu le-ar fi sa renunte la viata cu care s-au obisnuit, tot le-ar fi mai bine sa locuiasca intr-un azil de batrani decat acasa in singuratate.

Toti batranii care ajung sa locuiasca intr-un camin, se pot bucura de compania unui numar mare de batranei simpatici, care zi de zi socializeaza si isi petrec timpul liber intr-un mod util.

Cei care ajung sa fie cazati intr-un camin pentru batrani, vor dormi pe cele mai noi saltele, si se vor putea uita la televizor oricand vor dori. Exista batrani care aleg sa fie cazati in camera cu alti batrani, in timp ce unii isi doresc sa fie cazati singuri in camera.

Unii batrani care se cazeaza la camin sunt sanatosi tun si au nevoie doar de mancare si de companie, in timp ce alti batrani sufera de fel si fel de afectiuni, asa ca pe langa mancare acestia mai trebuie sa urmeaze si diferite tratamente. Referitor la mancare, acestia vor primi 3 mese pe zi, plus 2 gustari. Unii batrani de mult timp visau la trei mese pe zi, ca sa nu mai amintim si gustarile.

Partea buna este aceea ca ei isi vor primi zi de zi medicamentele la timp, exact asa cum le-a prescris medicul, deci din acest motiv nu au de ce sa isi faca griji.

Igiena reprezinta un capitol foarte important, motiv pentru care batranii vor fi asistati la baie pentru a face dus, sau vor fi ajutati sa se spele, ori vor fi spalati de catre personalul caminului, oricand va fi nevoie.

Acestia vor avea de fiecare data haine curate la dispozitie, dupa ce se vor iesi de la dus, pentru ca azilurile de batrani au spalatorii si uscatorii de rufe proprii, astfel incat sa spele hainele tuturor celor cazati.

Batranii vor putea alege sa fie implicati in fel si fel de activitati, precum table sau sah, pentru a le trece mult mai usor timpul liber. Acestia vor putea si sa se uita la TV sau sa fie implicati in diferite alte activitati.

Asadar, dupa cum se poate vedea, conditiile de trai din cadrul unui camin pentru batrani sunt foarte bune, motiv pentru care locurile libere in cadrul acestor camine sunt din ce in ce mai putine, pentru ca batranii se ingramadesc sa gaseasca un loc la camin pentru a se caza.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.