Ce este Link Building si cum ar trebui facut?

By | June 8, 2022

Ce este Link Building si cum ar trebui facut?Link building este o tehnica SEO care are ca scop cresterea numarului de link-uri catre intrarea unui site web. Cu link-uri de calitate, provenind de la site-uri cu autoritate, site-ul care beneficiaza de aceste backlink-uri, asa cum sunt numite, mosteneste o parte din aceasta autoritate.

Calitatea backlink-urilor este un factor important de clasament, adica un element capabil sa influenteze SEO-ul unui site web prin determinarea pozitionarii sale in SERP.

Pentru a gandi pe termen lung, construirea link-ului trebuie sa fie naturala. Procesul este de a castiga link-uri si nu de a le cumpara sau, mai rau, de a le lua prin tactici de manipulare (uneori cunoscut sub numele de “BLACK HAT SEO”, o practica care poate duce la stergerea din motorul de cautare).

Construirea legaturilor naturale si organice este un proces dificil, consumator de timp. Nu toate link-urile sunt create in mod egal: un link de la un site web cu autoritate va avea un impact mai mare asupra SERP decat un link de la un site mic sau nou construit. De aceea este important sa aveti servicii de link building provenite de la un provider profesionist.

Ce este un link si cum le castigi de pe alte site-uri web?

Linkurile de intrare sau de iesire sunt hyperlink-uri HTML, care dau indicatii de la un site web la altul. Ele sunt moneda internetului, deoarece actioneaza asupra reputatiei tale fata de motoarele de cautare. De fapt, de la sfarsitul anilor ’90, motoarele de cautare au tratat link-urile drept voturi pentru popularitate si importanta pe web.

O cantitate mare de link-uri interne care indica spre o anumita pagina de pe site-ul dumneavoastra ii va da lui Google un semnal clar: aceasta pagina este importanta.

Conceptul de EAT

Orientarile Google privind evaluarea calitatii cautarii acorda o mare importanta conceptului de EAT (acronim pentru Expert, Autoritar si Fiabil). Site-urile care nu au aceste caracteristici tind sa fie vazute ca inferioare in ochii motoarelor de cautare, in timp ce site-urile care se pot lauda cu ele sunt ulterior recompensate.

EAT devine din ce in ce mai important pe masura ce evolueaza cercetarea. Crearea unui site considerat experimentat, autoritar si de incredere ofera o mare valoare utilizatorilor si asta incearca sa faca Google insusi. Cu cat un site este mai popular si mai important, cu atat este mai mare greutatea link-urilor site-ului respectiv.

Un site precum Wikipedia, de exemplu, are mii de site-uri diferite legate de acesta. Acest lucru indica faptul ca ofera o multime de experienta, a cultivat autoritatea si este de incredere. Pentru a castiga incredere si autoritate cu motoarele de cautare, aveti nevoie de link-uri de pe site-uri web care arata calitatile EAT.

De ce link building-ul este important pentru SEO

Link building este important, deoarece este un factor cheie in modul in care Google claseaza paginile web. Google spune, “In general, webmasterii pot imbunatati clasamentul site-urilor lor prin cresterea numarului de site-uri de inalta calitate, care se leaga de paginile lor.”

Cel mai important concept de inteles este ca, asa cum spune Google, continutul dumneavoastra este probabil sa fie mai important daca reusiti sa obtineti linkuri catre site-ul dumneavoastra de la site-uri externe care au dobandit deja o notorietate mai mare decat al dumneavoastra.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.