Ce este optimizarea social media?

By | February 18, 2015

Ce este optimizarea social media

Indiferent ca avem afaceri online sau doar site-uri personale, cu totii ne dorim ca site-ul nostru sa apara in primele pagini de rezultate oferite de Google. Pentru acest lucru procesul de optimizare seo este esential. Cei care doresc sa profite de avantajele oferite de optimizarea seo sau, pur si simplu, doresc sa afle mai multe despre acest proces pot cere ajutorul Danbradu.com.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre un alt tip de optimizare – optimizarea social media.

La prima vedere, optimizarea social media (SMO – Social Media Optimization) pare similara cu mult mai cunoscuta optimizare seo. Ambele tipuri de optimizari sunt bazate pe web si ambele isi propun sa creasca traficul pe internet si publicitatea in general. Diferenta esentiala dintre cele doua o reprezinta utilizarea specifica, de catre optimizarea social media, a instrumentelor de social media in efortul de crestere a activitatii online.

SEO reprezinta, in realitate, o mare parte din optimizarea social media. Un site care a fost optimizat folosindu-se principiile SMO va include continut SEO extins. Continutul optimizat pentru motoarele de cautare incorporeaza cuvinte si expresii specifice si foarte cautate. Aceste asa-numite „cuvinte-cheie” apar in continutul scris cu foarte mare regularitate, lucru destinat cresterii vizualizarii paginilor.

Este important ca o pagina optimizată sa contina suficiente cuvinte-cheie. Prea putine cuvinte si atunci pagina nu va obtine o pozitie prea buna in listele de rezultate ale motoarelor de cautare precum Google, Yahoo sau Bing. Prea multe cuvinte-cheie si atunci motoarele de cautare vor ignora paginile considerandu-le spam. Densitatea de cuvinte-cheie recomandata este de 3 %.

Optimizarea Social Media include cuvinte-cheie importante folosite in SEO, dar cuprinde si un numar de alte practici utilizate la optimizarea site-urilor. Cel mai important, SMO obtine trafic ridicat folosind instrumentele social media impreuna cu cele mai bune practici SEO. Social media se refera la platforme sociale precum Facebook, Twitter, Myspace, WordPress sau LinkedIn, care incurajeaza dialogurile active dintre utilizatori, schimbul de fotografii sau sharing-ul de link-uri.

Platformele sociale ofera utilizatorilor un mecanism online prin intermediul caruia acestia pot socializa intr-o lume pur virtuala. Adevaratul concept social media este compus din continut generat de utilizator. Un site care a fost optimizat cu SMO se va autopromova prin angajarea de comentarii pe site-urile UGC (user-generated content). In plus, un site optimizat social media va avea propriile pagini dedicate continutului generat de utilizator. Cu alte cuvinte, un site SMO se implica activ in asa-numita „comunitate online” a continutului generat de utilizator.

Administratorii site-ului posteaza comentarii pe numeroase site-uri externe, invitand utilizatorii sa viziteze site-ul pentru care se face SMO, pentru a afla mai multe detalii. Personalul site-ului SMO raspunde, de asemenea, la comentariile de pe site-ul propriu, furnizand fotografii, videoclipuri si alte materiale sociale relevante, daca este cazul.

Potrivit expertilor, site-urile optimizate social media trebuie sa aiba „link-abilitate”. Cu alte cuvinte, trebuie sa fie suficient continut proaspat pe un site, pentru ca utilizatorii sa acceseze site-ul in mai multe randuri.

Pentru mai multe detalii cu privire la procesul de optimizare seo nu ezitati sa accesati http://danbradu.com/optimizare-seo/.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.