Ce este un blocaj nervos?

By | October 10, 2019

Ce este un blocaj nervos?In cazul in care va confruntati periodic cu dureri de spate, cu siguranta trebuie sa va documentati cat mai bine despre lombosciatica, despre blocajul lombar si cel mai bun tratament blocaj lombar, si despre multe alte lucruri care au legatura cu durerea de spate. Veti descoperi insa mai multe informatii utile in urmatoarele randuri ale acestui articol.

Ce este un bloc nervos?

Un blocaj nervos este o injectie anestezica si / sau antiinflamatoare orientata catre un anumit nerv sau grup de nervi pentru a trata durerea. Scopul injectiei este de a „opri” un semnal de durere provenit dintr-o anumita locatie din corp sau de a reduce inflamatia din acea zona.

Indrumari pentru imagini, cum ar fi fluoroscopie sau tomografie computerizata (scanare CT sau „CAT”), pot fi utilizate pentru a ajuta medicul sa plaseze acul in locul cel mai potrivit, astfel incat pacientul sa poata beneficia maxim de injectie.

Care sunt unele utilizari comune ale procedurii?

Persoanele care sufera de durere acuta sau cronica ar putea avea o injectie blocanta nervoasa pentru a realiza ameliorarea temporara a durerii. Adesea, o astfel de durere provine de la coloana vertebrala, dar alte zone frecvent afectate includ gatul, fesele, picioarele si bratele.

Administrarea unei injectii cu blocaj nervos permite un timp nervos deteriorat sa se vindece de la o stare de iritatie constanta. In plus, blocajele nervoase pot oferi informatii de diagnostic medicului.

Prin efectuarea unui blocaj nervos si apoi monitorizarea modului in care pacientul raspunde la injectie, medicul poate utiliza deseori aceste informatii pentru a ajuta la determinarea cauzei sau sursei durerii, precum si pentru a ghida tratamentul suplimentar.

Cum trebuie sa ma pregatesc pentru procedura?

De obicei, nu este necesara o pregatire speciala inainte de sosire pentru o procedura de blocare nervoasa. Este posibil sa fie nevoie sa purtati un halat in timpul procedurii. Probabil vi se va cere sa utilizati toaleta inainte de procedura.

Apoi, veti fi pozitionat pe burta, spate sau lateral pe o masa fluoroscopica sau CT speciala, care sa ii ofere medicului accesul cel mai simplu la locurile de injectie. Asistenta va va ajuta sa va faceti cat mai confortabil, atat in ​​timpul procedurii, cat si dupa.

Cum arata echipamentul?

Un ac mic va fi introdus prin piele si directionat catre locul injectiei. O cantitate mica de material de contrast poate fi utilizata pentru a confirma plasarea acului in locatia corespunzatoare. Injectia in sine va fi administrata cu o seringa la fel ca cea care ar fi folosita pentru o vaccinare de rutina. Medicul va umple seringa dintr-un flacon mic de medicamente. Tipul de medicamente utilizate depinde de nevoile individuale ale pacientului.

Indrumarile pentru imagini utilizate, cum ar fi fluoroscopie sau CT, vor necesita echipamente suplimentare in jurul mesei. Ambele tipuri de imagistica sunt nedureroase si implica utilizarea radiografiei pentru a obtine imagini esentiale care sa permita medicului sa plaseze acul in locatia potrivita pentru injectie.

Echipamentul utilizat in mod obisnuit pentru aceasta examinare consta dintr-un tabel radiografic, unul sau doua tuburi cu raze X si un monitor asemanator unui televizor care se afla in sala de examinare. Fluoroscopia, care transforma razele X in imagini video, este utilizata pentru a urmari si ghida progresul procedurii. Videoclipul este produs de aparatul cu raze X si un detector care este suspendat peste o masa pe care se afla pacientul.

Scannerul CT este de obicei o masina mare, in forma de gogoasa, cu un tunel scurt in centru. Va veti intinde pe o masa ingusta de examinare, care aluneca si iese din acest tunel scurt. Rotind in jurul tau, tubul cu raze X si detectoarele electronice de raze X sunt situate unul fata de celalalt intr-un inel, numit gantry.

Statia de lucru pentru computer care prelucreaza informatiile imagistice se afla intr-o camera de control separata. Acesta este locul in care tehnologul opereaza scanerul si va monitorizeaza examenul in contact vizual direct. Tehnologul va putea sa va auda si sa va vorbeasca folosind un difuzor si un microfon.

Cum functioneaza procedura?

Medicamentele furnizate prin injectie vor fi plasate cat mai aproape de nerv care provoaca durerea. Apoi va „inchide” receptorii durerii din interiorul (nervilor) care provoaca problema. Imagistica poate ajuta medicul sa plaseze acul in locul cel mai potrivit. Imagistica in sine este nedureroasa.

Efectele injectiei sunt de obicei imediate. Dureaza doar un timp scurt pentru ca medicatia sa obtina ameliorarea durerii. Cu toate acestea, blocajele nervoase sunt doar o solutie temporara – de obicei dureaza pana la una sau doua saptamani si apoi se uzeaza pe masura ce sunt absorbite de corpul tau.

Unii pacienti sufera mai multe runde de blocaje nervoase inainte de a experimenta ameliorarea pe termen lung. Altii pot sa nu primeasca dureri pe termen lung de la acest tip de injectie si pot necesita diferite metode de tratament pentru a le gestiona simptomele.

Cum se efectueaza procedura?

Aceasta procedura este adesea facuta in ambulatoriu. Cu toate acestea, unii pacienti pot necesita internarea in urma procedurii. Intrebati-va medicul daca va trebui sa fiti internat. Blocurile nervoase dureaza de obicei doar cateva minute.

Vei fi pozitionat pe o masa sau alta suprafata pentru a permite accesul medicului la site-ul (locurile) injectate. Apoi, medicul va identifica locul la care trebuie sa fie asezat acul, folosind indrumari de palpare si / sau imagistica.

El sau ea vor curata zona cu solutie antiseptica, iar apoi acul va fi introdus la o adancime specifica pentru a furniza medicamentele cat mai aproape de nervul (problemele) problematice. Materialul de contrast poate fi injectat pentru a confirma pozitia acului inainte de injectarea medicamentului.

Poate fi necesara mai mult de o injectie, in functie de cate zone de durere ai sau de cat de mare trebuie sa fie acoperita o zona. Cel mai probabil medicul va va spune cand a introdus acul si cand s-a facut injectia.

Dupa ce ati terminat, vi se va permite sa va odihniti timp de 15-30 de minute pentru a lasa efectul medicamentelor. Asistenta se va asigura, de asemenea, ca nu aveti reactii adverse neasteptate inainte de a parasi cabinetul medicului.

Ce voi experimenta in timpul procedurii?

Probabil veti simti un „ciupit” la introducerea acului. De indata ce medicamentul este livrat, totusi, ar trebui sa simtiti mai putin disconfort. Uneori, acul trebuie sa fie introdus destul de adanc pentru a ajunge la nerv cauzand problema ta. Acest lucru poate fi temporar incomod, dar este important sa ramaneti in asa fel incat acul sa fie introdus corect.

Daca aveti nevoie de o injectie aproape de un nerv major sau un pachet de nervi, cum ar fi nervul sciatic, medicul va va spune sa vorbiti daca suferiti de o durere brusca. Acest lucru inseamna ca acul s-a apropiat prea mult de nervul major si va trebui retras si pozitionat din nou. Cu toate acestea, acest lucru se intampla rar, deci nu ar trebui sa fie o preocupare majora.

Dupa injectie, probabil ca veti simti o senzatie de ameliorare a durerii in zona injectata. Acest lucru va dura de obicei pana la una sau doua saptamani, sau chiar permanent in unele cazuri.

Care sunt beneficiile?

  • Ameliorarea temporara a durerii;
  • Reducerea temporara a inflamatiei in regiunea coloanei vertebrale cauzand durere;
  • Poate ajuta medicul sa identifice o cauza mai specifica a durerii;
  • Capacitate mai buna de a functiona in viata de zi cu zi, fara restrictiile cauzate anterior de durere.
Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.