Ce este un impresar sau un manager de muzica?

By | September 4, 2018

Ce este un impresar sau un manager de muzica?Un manager de muzica (sau un manager de trupe) se poate ocupa de cariera pentru trupe, cantareti si DJ-i. Un manager de muzica poate fi angajat de un muzician sau de o trupa sau managerul poate descoperi formatia, iar relatia este, de obicei, legata de contract, cu asigurari reciproce, garantii, garantii de performanta si asa mai departe. Activitatea principala a managerului este de a ajuta la stabilirea deciziilor legate de miscarile in cariera, rezervari, promovare, tranzactii de afaceri, inregistrarea contractelor etc. Rolul managerilor de muzica poate fi extins si poate include indatoriri similare cu cele ale unui agent de presa, promotor,  manager de afaceri (care de obicei sunt contabili publici), managerii de turnee si, uneori, chiar si asistentul personal. Daca vrei sa iti faci o idee despre ce inseamna manager muzica iti recomandam sa intri pe impresar Delia.

Acestea fiind spuse, un manager ar trebui sa fie capabil sa citeasca si sa inteleaga si sa explice un contract si sa studieze implicatiile pe termen lung ale acordurilor contractuale pe care le incheie, cu trupele si cu oamenii cu care lucreaza. Inainte ca managerul sa incheie un acord cu trupa, relatia lor poate fi privita ca fiind in concurenta cu interesul; dupa semnarea unui bun contract, interesele, obligatiile si stimulentele sunt clarificate, iar interesul pentru succes este impartit.

Responsabilitatile unui manager de muzica sunt deseori impartite printre multi dintre cei care gestioneaza diferite aspecte ale carierei muzicale. Cu un act nesemnificativ, managerii de muzica isi pot asuma roluri multiple: designer grafic, publicist, promotor si manipulatorul banilor si al finantelor. Pe masura ce se dezvolta  cariera a artistului, responsabilitatile pot creste, iar din cauza acordului lor procentual cu trupa, venitul managerului poate creste si el.

Un manager de muzica devine important pentru gestionarea multor parti diferite care fac o cariera in muzica. Managerul poate ajuta cantaretii, compozitorii si instrumentistii sa-si modeleze o cariera, sa gaseasca producatori de muzica si sa dezvolte relatii cu companii de discuri, editori, agenti si publicul iubitor de muzica. Ei ar trebui sa ia in considerare cu atentie momentul in care au fost facute anumite contributii care le-ar acorda credit, credite de productie executive sau credite de producator daca ar fi implicati in editare, in lucrari de finantare sau in productia de demo-uri si inregistrari. Aceste taxe ar trebui sa fie considerate fie separate de contract, fie in plus fata de contract, fie gratuit pentru muzician.

Obligatiile unui manager de muzica activ pot include sustinerea dezvoltarii unei reputatii a muzicianului si construirea unei baze de fani, ceea ce poate include mastering si lansarea unui CD demo, elaborarea si lansarea de kituri de presa, planificarea activitatilor promotionale, identitati de retea pentru trupe si spectacole sau rezervare de bilete.

Un manager de muzica poate fi prezent in timpul sesiunilor de inregistrare si ar trebui sa-l sustina pe artist in timpul procesului de creatie, fara a interfera artistul cu producatorul, dar muzicienii pot gasi, de asemenea, un feedback valoros in perechea suplimentara de urechi, iar acest lucru ar trebui luat in considerare cu atentie. Managerul poate obtine acces la un studio de inregistrare, fotografi si promotii. El sau ea va vedea ca etichetele CD-urilor, posterele si materialele promotionale reprezinta in mod adecvat trupa sau artistul si ca trusturile de presa sunt lansate in timp util catre mass-media corespunzatoare.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.