Ce fac atunci cand articolele mele sunt furate de alte site-uri?

By | March 18, 2015

Ce fac atunci cand articolele mele sunt furate de alte site-uri?Nu e usor sa fii in top cand vine vorba de online. Concurenta e mare, produsele si serviciile oferite sunt multe, fapt pentru care trebuie sa ai in primul rand un site bine pus la punct. Nu e indicat sa faci chiar tu asta, daca nu te pricepi.

Cel mai bine e sa-i lasi pe specialisit. Care specialisti? Cei de la IT Exclusiv. Unde ii gasesti? Pe www.itexclusiv.ro. Intra pe site pentru a vedea toate detaliile, inclusiv portofoliu si lista de preturi. Specialistii de la IT Exclusiv sunt ceea ce ai nevoie.

O problema pe care o intalnesc destul de des cei de la diverse site-uri este faptul ca regasesc articolele originale de pe site-ul lor pe alte site-uri. Acest lucru se intampla din pacate si nu e nici pe departe ceva corect.

Daca esti posesor de site si intampini astfel de probleme, in primul rand trebuie sa stii faptul ca cei care fac astfel de practici pot fi sanctionati. Cum? Fie ii poti da in judecata, fie poti face o plangere penala. Conform Legii nr. 8/1996, privind drepturile de autor, insusirea dreptului de autor a altora se poate pedepsi atat cu amenda, cat si cu inchisoare. Cunoaste-ti drepturile si cere-le cand e cazul.

Sunt doua mari metode prin care poti afla daca un articol de al tau a fost sau nu furat. Prima metoda este cea cunoscuta de multe persoane si anume cautarea pe Google a unui paragraf in forma sa originala. A doua metoda este folosirea unor site-uri online care depisteaza continutul duplicat.

Furtul continutului poate avea atat avantaje, cat si dezavantaje. Ca si avantaje amintim faptul ca in cazul in care este trecuta sursa, te poti bucura de mai multi vizitatori pe site-ul tau. Asadar, astfel de practici iti pot aduce trafic.

Dezavantajele insa sunt mult mai multe si mai grave. Amintim cateva dintre ele.

Primul mare dezavantaj consta in faptul ca efortul tau nu mai e rasplatit in totalitate, ci altii primesc merite de pe urma ta. Un alt dezavantaj e faptul ca unii vizitatori de pe site-ul tau pot avea falsa impresie ca articolul a fost copiat de fapt de tine, nu de cei care l-au furat de la tine. Un ultim dezavantaj pe care-l amintim tine de scaderea traficului.

Chiar daca acest lucru a fost amintit si la avantaje, nu se intampla mereu asa.

Cand observi un astfel de fapt, mai intai, civilizat ar fi sa ceri proprietarului sa stearga articolul respectiv. E bine ca tu sa te porti civilizat, chiar daca el nu a facut acest lucru. Daca proprietarul nu accepta sa stearga articolul, poti opta si pentru alte metode de stergere a acestora, dupa caz. Amintim aici metode ca: raportarea la companiile de hosting sau completarea unor formulare de raportare catre Google.

Astfel de practici pot avea loc oricand, fapt pentru care e bine ca uneori sa mai faci anumite verificari. Nu toti sunt corecti cand vine vorba de afaceri. Si nu uita un lucru, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.