Ce fel de procesor imi trebuie pentru un Plex Media Server?

By | June 24, 2016

Ce fel de procesor imi trebuie pentru un Plex Media Server?
Acest articol se adreseaza utilizatorilor de Windows, Mac sau Linux care isi doresc sa ruleze Plex Media Server, pe un computer normal. Cauti servere second hand la cele mai bune preturi? Intra pe DiablosComputer.ro!

Serverul este disponibil pentru multe modele de NAS si de aceea, a stii ce fel de procesor iti trebuie pentru a lucra cu o anumita aplicatie, este absolut necesar. Utilizatorii interesati in rularea unui server pe un device NAS, ar trebui sa citeasca si informatiile despre device-urile NAS.

Determina scenariul de folosire. La ce vei folosi Plex-ul?

Nu exista un singur raspuns la aceasta intrebare, despre ce fel de procesor ai nevoie, ceea ce este necesar va varia de la persoana la persoana si de la setup la setup.

Exista cateva ponturi cu ajutorul carora iti poti face totusi o idee despre ce ar putea sa ti se potriveasca tie, dar mai intai de toate trebuie sa determini cateva lucruri:
•    Ce fel de aplicatii Plex se vor conecta ? (Android, iOS, Plex Home, Theater, Roku, etc.)
•    Cat de multe aplicatii vor rula continut in acelasi timp?
•    Accesul va fi unul local, remote sau o combinatie dintre acestea doua?
•    Vei folosi mult continut cu subtitrari?

Aceste intrebari si raspunsurile pe care le vei da sunt foarte importante, deoarece te pot ajuta sa intelegi, ce fel de putere de procesare este necesara, pentru setup-ul tau.

Diferite aplicatii sau diferite tipuri de stream pot avea capabilitatea de Direct Play sau Direct Stream, altele insa vor avea nevoie de full transcoding (transcodare completa).

Transcodarea este una dintre optiunile care cer cele mai multe resurse de procesor (cpu-intensive), de aceea trebuie sa stiti bine exact ceea ce vei folosi.

•    Atunci cand se foloseste local, Plex Home Theater si Plex Media Player, nu au aproape niciodata nevoie de transcodare completa.
•    Majoritatea celorlalte aplicatii Plex, vor avea nevoie de transcodare cel putin cateodata.
•    Vei fi capabil mai degraba sa initiezi Direct Play sau Direct Stream atunci cand iti accesezi continutul local, deoarece vitezele de retea pe care le poti atinge, sunt in general mai mari decat in modul remote.


•    Remote access va avea nevoie foarte des daca nu intotdeauna, de transcodare completa, indiferent de ce aplicatie Plex este folosita (deoarece viteza retelei nu poate suporta calitatea inalta).
•    Folosirea subtitrarilor in aplicatiile Plex, va cere ca aceste subtitrari sa fie “arse” pe sursa video, iar acest proces are si el nevoie de transcodare completa.

Ideea este urmatoarea: cu cat vor exista mai multe situatii in care vei avea nevoie de transcodare, cu atat mai mult ar trebui sa-ti faci griji despre puterea procesorului.

Pentru activitati de baza, este necesar un procesor Dual Core de tip Intel Core 2 Duo, la cel putin 1.6 ghz. Daca vrei transcoding full la rezolutia 1080p, atunci un minimum recomandat ar fi un Core 2 Duo la 2.4 Ghz, iar daca ai nevoie de mai mult de o transcodare simultana, atunci vei avea nevoie de un procesor si mai puternic, un quad core.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.