Ce ii face pe caini atat de speciali pentru noi?

By | September 28, 2015

Ce ii face pe caini atat de speciali pentru noi?Prietenia dintre oameni si caini este unica. Dintre toate animalele domesticite de om, doar cainii sunt capabili sa aiba atat de multe roluri in viata omului: paznici la oi, caini care cauta droguri si explozivi dar, cel mai important, sunt companionii nostri iubiti.

Stapanii care isi iubesc cainii le ofera cea mai buna ingrijire, iar cand vine vorba de hrana intotdeauna aleg Acana Wild Prairie.

E greu de spus cand a inceput aceasta prietenie, dar putem sa banuim ca s-au imprietenit acum 20,000 de ani. De atunci, cainele si omul au devenit cei mai buni companioni si parca pe zi ce trece aceasta legatura e din ce in ce mai stransa.

De ce cainii au un loc atat de special in sufletul nostru, dar si in societate? De ce sunt atat de diferiti de celelalte animale? Cainii ne pot invata anumite lucruri pe care ar trebui sa le stim.

Ei sunt niste animale care au emotii si creaza legaturi puternice. Cainii sunt speciali datorita legaturii lor cu oamenii. Ei au devenit membrii familiei noastre, iar altii ii considera ca fiind copiii lor. Ne putem baza pe prietenia lor de sute de ani.

Nu am fi la fel cum suntem azi fara compania lor. Ceea ce ii face sa fie atat de apreciati e ca sunt animale sociale si iubesc compania oamenilor.

Cainii isi iubesc stapanii si nu asociaza prezenta lor cu hrana si adapostul oferit. Un caine va deveni un companion care va crea o legatura speciala cu toata familia. Majoritatea cainilor, daca sunt crescuti corespunzator, iubesc, sunt niste companioni devotati si loiali, si in orice clipa sunt pregatiti sa isi apere stapanii.

Un alt lucru grozav e ca sunt atat de multe rase, talii, culori, asa ca un caine cu siguranta se poate adapta stilului tau de viata. Cainii sunt cea mai variata specie de animale de pe planeta.

Cand iti doresti un caine, in functie de nevoile si posibilitatile tale poti alege un caine mic sau unul gigantic, poti alege o anumita culoare, poti alege o rasa mai activa sau mai lenesa, poti alege o rasa mai blanda atunci cand ai copii sau un caine mai agresiv daca nu ai copii.

De-a lungul timpului, oamenii au transformat aceste animale in caini de vanatoare, de curse, de paza, caini care ajuta persoanele cu dizabilitati, etc.

Cainii sunt cele mai speciale animele, care au reusit sa ajunga prietenii omului si asa vor ramane pentru totdeauna. Un caine in viata fiecaruia dintre noi este o bucurie, este un prieten loial si activ, este o sursa de buna dispozitie si iubire neconditionata.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.