Ce modele de casti exista?

By | November 4, 2017

Indiferent daca sunt folosite pentru a viziona programe TV, pentru a asculta muzica, sau sunt  folosite de catre utilizatorii de smartphone, touch pad sau DVD player portabil, castile au devenit un accesoriu necesar. Vandute intre 15 si 400 de euro, disponibile in diferite forme si culori, uneori inzestrate cu tehnologie de ultima generatie, ele reprezinta o alegere vasta. Exista unele sfaturi pentru a va alege cea mai buna pereche de casti.

In gama de casti, exista mai intai castile standard, care sunt asezate la intrarea in canalul urechii, in pavilionul urechii. Acestea sunt modelele cele mai populare, deoarece producatorii de dispozitive portabile si smartphone-uri sunt obligati sa livreze o pereche in cutia dispozitivelor.

De cele mai multe ori, producatorii ofera numai casti standard, iar calitatea lor este mediocra, modificand sunetele. Apple, care detine doar jumatate din piata franceza de muzica (care se afla in declin), nu se descurca mai bine decat celelalte companii.

Dar cresterea numarului de telefoane inteligente ii invita pe producatori sa livreze acum casti audio standard. Unii ofera chiar si modele diferite fabricate din silicon pentru a se potrivi canalelor auditive mici, medii si mari.

Sistemul face posibila izolarea de zgomotele externe si, de asemenea, limiteaza volumului muzicii. Totusi, aceasta izolare accentueaza pericolul, de exemplu pentru biciclistii care nu mai pot auzi motorul masinilor. Ei trebuie sa fie prudenti.

Un alt dezavantaj al acestei izolari, cunoscuta purtatorilor de casti sau de aparate auditive interne: este foarte neplacut sa mestecati cu acest tip de casti, din cauza efectului de “rezonanta”. De asemenea, acest sistem este prezent si la unele casti wireless.

Castile externe

Exista diferite tipuri de casti cum ar fi: casti “clasice”, amplasate pe pavilionul urechii sau casti circumferentiale, amplasate in jurul urechilor.

Casti super-audio.

Pernitele castilor supra-aurice se sprijina pe urechi. Dimensiunea acestui tip de casca o plaseaza la jumatatea distantei dintre casca portabila si casca mare circumferentiala. Cel mai adesea, prezinta un arc care protejeaza capul. Exista, de asemenea, casti de tip “clip”, care se potrivesc pe urechi datorita unor brate mici. Ele sunt apreciate cel mai mult de sportivi.

Casca circumferentiale.

Aceste modele sunt in general destul de confortabile si ofera sunetele destul de bine. Desi dimensiunea lor, mai degraba, le-a destinat pentru utilizarea la domiciliu (de asemenea, trebuie sa va amintiti sa verificati lungimea cablului: acesta trebuie sa aiba in jur de 3 metri pentru ca utilizatorul sa nu stea foarte aproape de televizor), insa unii consumatori prefera sa le foloseasca si cu un music player.

Pernitele castilor circumferentiale invelesc canalul urechii pentru a se sprijini pe acesta. De asmenea, volumul acestor casti nu este unul foarte ridicat, dar poate dauna sanatatii. Inainte de a cumpara o astfel de pereche de casti, incercati-le!

Casca deschisa

O casca deschisa are gauri mici care lasasera sunetul sa iasa spre exterior. Dimpotriva, intr-o casca inchisa, sunetul este inchis si nu poate iesi decat in ​​urechi. In general, castile cele mai bune sunt deschise, deoarece este dificil sa se reproduca un sunet de calitate prin izolarea unei parti laterale a difuzorului.

Atentie, acest lucru reduce gradul de izolare al sunetului din exterior: in tren sau avion, vecinii tai vor trebui sa-ti asculte muzica! Este de preferat sa le utilizati intr-un mediu linistit, cu alte cuvinte, acasa..

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.