Ce servicii iti poate oferi un avocat?

By | February 27, 2018

Ce servicii iti poate oferi un avocat?In situatia in care ai nevoie sa fii reprezentat de catre un avocat in fata legii, cu siguranta trebuie sa cunosti cateva detalii foarte importante care te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere, si sa iti alegi avocatul ideal.

In primul rand, trebuie sa tii cont de natura problemei pe care o ai, si de motivul pentru care trebuie sa fii reprezentat in fata legii de catre avocat, pentru a stii exact ce avocat iti trebuie.

Oamenii care inca nu au intrat in contact cu un avocat, vor crede ca fiecare avocat este la fel, si fiecare avocat poate sa ii reprezinte intr-un proces. Faptul ca fiecare avocat poate sa reprezinte oamenii in fata legii este adevarat, insa cu siguranta nu toti avocatii sunt la fel.

Ce inseamna asta? Ei bine, de exemplu sunt o multime de avocati care s-au specializat in dreptul penal, astfel ca acestia pot sa le asigure clientilor pe care ii au servicii de asistenta si de reprezentare privind urmarirea penala.

Tot acest tip de avocat, se poate ocupa de litigiile de drept penal, poate sa ofere consulanta, asistenta si reprezentare juridical penala atat in fata institutiilor cat si in fata autoritatilor.

Exista deasemenea avocati comerciali, care s-au perfectionat odata cu trecerea timpului in acest tip de avocatura, care presupune infiintarea si organizarea societatilor comerciale. Acesti avocati se ocupa de diferite tranzactii si cesiuni, se ocupa de proprietatea intelectuala si industriala, dar si de alte aspecte.

In functie de natura problemei, poti sa iti indrepti atentia si spre avocati care odata cu trecerea timpului s-au specializat in dreptul civil, si care se pot ocupa de realizarea diferitelor partaje, succesiuni sau contracte.

Tot acest tip de avocati se pot ocupa si de problemele privind executarea silita, de diferite tipuri de raspundere contractuala sau raspundere delictuala, dar si de alte aspecte.

In cazul in care vei avea nevoie, vei putea sa beneficiezi chiar si de serviciile unui avocat specializat in mediere, care se poate ocupa de rezolvarea conflictelor de munca, a conflictelor civile, a conflictelor comerciale sau penale.

Vei putea chiar sa ai nevoie de un avocat specializat in drepturi de autor si proprietate intelectuala, care se va putea ocupa de diferite aspecte precum inregistrarea drepturilor de autor sau a marcilor.

Acesti avocati te vor putea reprezenta in tot felul de litigii de proprietate intelectuala si de concurenta, si iti vor putea oferi consultanta, asistenta si nu in ultimul rand, reprezentare juridical.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, in exista mai multe tipuri de avocati, asa ca va trebui sa iti indrepti atentia spre un avocat in functie de natura problemei pe care o ai.

Este insa important de mentionat faptul ca fiecare dintre aceste tipuri de avocati, este si un avocat consultanta, pentru ca iti va oferi servicii de consultanta, se va consulta cu tine, si te va tine la curent cu cele mai noi vesti despre procesul tau.

Pentru a gasi insa avocatul de care ai nevoie, si pentru a fi sigur ca faci alegerea cea mai buna, indicat ar fi sa cauti avocatul ideal la o casa de avocatura.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.