Ce sunt copiatoarele si de ce sa apelezi la inchirierea lor

By | January 7, 2020

Un copiator este aparatul ce realizeaza bineinteles copii ale documentelor, precum si alte imagini pe hartie. Majoritatea copiatoarelor au un proces uscat utilizat prin caldura, acesta numindu-se xerografie. Xerografia este ca mai des utilizata metoda a copiatoarelor pentru birouri sau societati, asadar daca iti doresti achizitionarea sau inchirierea unuia pentru firma ta – acesta e cel mai potrivit.

In anii ’60 Xerox a introdus tehnologia copiatoarelor prin xerografie, urmand sa reduca din costuri, sa aiba viteza mai mare de copiere decat a alto copiatoare si cel mai important – sa fie simplu de utilizat. Mai puteti gasi si copiatoare ce folosesc tehnologia inkjet (jet de cerneala).

Structura copiatoarelor:

  • Sistemul optic – este partea care scaneaza o hartie sau orice alt document original pentru a putea fi copiat
  • Sistemul de tiparire – este partea care tipareste o imagine scanata sau un text

Sistemul copiatoarelor poate fi unul monocrom (alb-negru) sau unul color. Achizitia sau inchirierea copiatoarelor se poate face si in functie de acest aspect, totul depinde de ce necesitati ai.

Pretul de achizitie al unui copiator este destul de ridicat, asadar solutia ideala ar fi inchirierea lui. Pe langa pretul de achizitie al produsului propriu-zis, mai trebuie sa iei in calcul si faptul ca necesita consumabile precum cartuse, cilindre, developere, riboane si alte piese de schimb in cazul defectarii acestora. Acestea nu sunt singurele costuri pe care le vei suporta in cazul achizitionarii unui copiator, ci sunt si cele ce privesc instalarea acestuia, mentenanta si asa mai departe.

Pentru fiecare dintre aceste aspecte, ai nevoie de o persoana profesionista care sa asigure mentenanta propriului tau copiator. In cazul in care societatea este la inceput de drum, fiecare dintre noi cauta sa reduca din costuri unde se poate, iar achizitia unui copiator nu este intocmai o metoda de economisire.

Pe piata exista suficiente firme de inchirieri copiatoare, asa ca nu vei fi restrans in a alege ceva potrivit pentru nevoile si bugetul tau. Inchirierea unor copiatoare reduce din costuri dar mentine volumul de printare la acelasi nivel.

Daca totusi iti doresti sa cumperi un copiator, ce vei face in cazul in care nu mai ai nevoie de el sau tehnologia sa nu se mai potriveste nevoilor tale? Optiunea cea mai buna ramane inchirierea lui. Pe langa faptul ca noi iti vom inchiria un copiator, ai inclus si mentenanta sa, instalarea, schimbarea pieselor de schimb, precum si inlocuirea lui cu ceva mai bun pentru nevoile tale.

Inainte de a lua o decizie, te sfatuim sa analizezi volumul lunar de printare, apoi sa faci un calcul per pagina si cu siguranta vei ajunge la ideea de a inchiria un copiator, in locul cumpararii acestuia. Dupa ce nu mai ai nevoie de folosirea acestuia, il poti returna pe baza unui contract, aspect ce nu se aplica in cazul cumpararii unui copiator.

La un pret lunar accesibil pentru toata lumea, inchirierea copiatoarelor se pliaza mai bine pe ideile si nevoile tale, dar si pe buzunarul tau.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.