Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un sistem de incalzire in pardoseala?

By | April 18, 2017

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona un sistem de incalzire in pardoseala?
Cum sistemele de  incalzire in pardoseala au devenit din ce in ce mai utilizate si la noi in tara, era normal sa incepem sa discutam si despre acestea, mai pe larg, intr-un articol. Inainte de a achizitiona un astfel de produs este necesar sa avem in vedere cateva lucruri importante, care tin de buna functionare a sistemului.

Ce alegem, un distribuitor colector 8 circuite sau 6? tevile din cupru sau din alte materiale? Sistemul se izoleaza in prealabil sau nu? Cu ce tip de pardoseala putem acoperi un astfel de sistem de incalzire in pardoseala?

Aceste intrebari se afla deseori pe buzele sau in montea cumparatorilor, insa din pacate destul de putini specialisti stiu exact sa explice lucrurile, astfel incat acestea sa poata fi intelese.

Daca ne raportam putin la prima intrebare, ca legata de alegerea unui distribuitor 8 circuite, ar trebui sa spunem faptul ca acest produs este unul foarte important, deoarece el va avea proprietatea de a alimenta intreg sistemul de incalzire, drept pentru care alegerea numarului de cai ar tebui sa cada in sarcina unei persoane specializate, care stie exact numarul de cai necesare in cadrul unui distribuitor, in functie de suprafata pe care ne dorim sa amplasam acest sistem, si care mai apoi va fi incalzita.

Pe de alta parte, utilizatorii ar trebui sa stie faptul ca tevile acestui sistem de incalzire in pardoseala sunt realizate din materiale speciale, care sa permita o rezistenta sporita la temperaturi foarte mari si care sa permita deasemenea asamblarea in forma definita in cadrul sistemului de incalzire. Din acest motiv, tevile din cupru obisnuite in lumea instalatiilor nu vor fi folosite, ci ne vom axa pe folosirea tevilor speciale, recomandate pentru aceste sisteme de catre specialistii in domeniu.

Fireste ca un astfel de sistem va trebui izolat. Din cauza ca temperaturile sunt destul de mari la nivelul suprafetei de contact, sistemul va fi insotit de o linie de izolatie, care sa permita o buna functionalitatea a acestuia.

Din punct de vedere al acoperirii si al sistemelor de finisare, ar trebui sa stim ca aceste sisteme de incalzire suporta aproape orice tip de acoperire, cu specificatia sa manifestam putina atentia fata de modul de comportare la contactul cu temperaturile mai ridicate.

Din cauza faptului ca exista aceste temperaturi, in unele cazuri sapa din beton ar putea resimti anumite probleme din cauza dilatarilor si contractiilor succesive, lucru care se va manifest prin aparitia de fisuri. Acest lucru insa poate fi remediat, majoritatea sapelor astazi fiind aditivate, astfel incat sa permita o mai buna rezistenta si mai multa elasticitate.

Informatiile complete pot fi obtinute direct de la specialisti, deoarce acestia stiu exact care sunt detaliile de interes  general, in cazul acestor produse. In magazinul http://www.shop-einstal.ro putem gasi aceste informatii, dar si un personal calificat, gata sa ne raspunda oricand la intrebari cu privire la aceste produse.

Chiar daca iarna a trecut, niciodata nu este prea devreme pentru a incepe o campanie de informare cu privire la noile tehnologii, deoarece beneficiile acestui sistem sunt cu adevarat de necontestat.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.