Ceai verde pentru piele? Da!

By | April 13, 2022

Ceaiul verde își are originile în China și India, fiind cunoscut  și folosit de secole pentru efectele sale terapeutice asupra întregului organism. Acest ceai este obținut din frunzele uscate, neoxidate ale plantei Camellia Sinensis și este unul dintre ceaiurile cel mai puțin procesate. Datorită acestui fapt este plin de compuși bioactivi benefici pentru sănătatea și frumusețea corpului uman.

Fiind utilizat de atât de multă vreme, s-au putut observa în timp efectele benefice ale ceaiului verde în diverse forme. De aceea astăzi îl găsim chiar și în creme și produse de înfrumusețare.

Coreenii, care sunt mari fani ai ingredientelor naturale, au decis să profite și ei de beneficiile acestui ceai, astfel că l-au introdus într-o mare varietate de cosmetice coreene.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, hai să aflăm împreună care sunt motivele care au determinat brandurile K-beauty să iubească acest ingredient minune.

Ce este atât de grozav la ceaiul verde?

De-a lungul anilor au fost făcute sute de studii cu privire la beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde, iar multe dintre ele se concentrează pe efectele pe care le are ceaiul verde în ceea ce privește vindecarea pielii și combaterea semnelor vizibile ale îmbătrânirii. În mare parte aceste efecte se explică datorită nivelurilor ridicate de antioxidanți găsite în ceaiul verde. Antioxidanții sunt elemente cheie în combaterea radicalilor liberi – poluanții din mediu care pot deteriora celulele pielii și astfel duc la îmbătrânirea precoce a pielii.

Alături de acești antioxidanți, ceaiul verde este un bun antiinflamator, antibacterian și are un nivel ridicat de aminoacizi, vitamine și cofeină, toate având beneficii unice în vindecarea, hidratarea, eliminarea impurităților și detoxifierea pielii.

Ce beneficii va avea ceaiul verde pentru pielea ta?

1.Aport de antioxidanți

Cel mai bine documentat beneficiu al consumului de ceai verde și al utilizării acestuia în îngrijirea pielii este aportul crescut de antioxidanții pe care îl oferă. Acești antioxidanți protejează împotriva leziunilor cauzate de razele UV, poluarea aerului și excesul de sebum secretat de piele care poate înfunda porii și cauza erupții acneice.

2.Antiinflamator

Alături de aceste calități protectoare, ceaiul verde este minunat antiinflamator. Pentru cei care se confruntă cu roșeață și iritație, acest ceai are un efect de liniștire. Poate reduce roșeața și iritarea și poate calma mâncărimea.

3.Spune adio cearcănelor cu ajutorul cofeinei

Conținutul de cofeină al ceaiului verde are efecte fabuloase! Te confrunți cu ochi obosiți, încercănați? Ai putea fi surprins cât de ușor poți scăpa de aceste efecte neplăcute ale oboselii. Fie că alegi plasturi cu ceai verde sau o cremă care să conțină acest ingredient, sau chiar pliculețe umezite de ceai verde și răcite la frigider, acesta este aliatul tău numărul unu în lupta împotriva ochilor umflați și încercănați. Acordă-ți câteva minute de relaxare în care să te bucuri de efectul benefic al ceaiului verde, pentru a putea arăta mai tânără și mai odihnită, chiar dacă ai dormit puțin noaptea trecută.

4.Antibacterian

Proprietățile antibacteriene ale ceaiului verde ajută, de asemenea, la combaterea acneei, reușind să pătrundă până la sursa bacteriană de erupție și contribuind la purificarea pielii pentru a obține un ten mai clar. Taninurile din ceaiul verde au și proprietăți astringente care pot reduce producția în exces de sebum – cauza pielii uleioase.

Cine poate folosi ceaiul verde, în funcție de tipul de ten?

Toata lumea! Fie că ai un ten sensibil, sau cu tendințe acneice, ori poate un ten prea gras sau prea deshidratat, ceaiul verde este ideal pentru oricine. Alege produse care conțin acest ingredient și  fă-le loc în rutina ta zilnică, iar rezultatele vor apărea mai repede decât îți poți imagina. Ceaiul verde este puternic, dar nu este agresiv – face minuni în cel mai blând mod.

 

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.