Cele mai comune superstitii de Craciun

By | March 27, 2021

Probabil multi dintre dumneavoastra cunosc diverse superstitii de Craciun, lucruri pe care toti le facem in preajma acestei sarbatori minunate.

Craciunul este considerat cel mai important si mai dedicat festival in religia crestina. Ea marcheaza aniversarea nasterii lui Isus Hristos si, prin urmare, este comemorata pe tot globul cu multa stralucire si maretie.

Sarbatorita pe 25 decembrie in fiecare an, oamenii marcheaza aceasta ocazie sfanta, urmand diferite ritualuri si obiceiuri.

Decorarea caselor, impodobirea copacilor, schimbul de felicitari si cadouri, realizarea delicatetelor delicioase, formarea unor scene native si participarea la miezul noptii sunt doar cateva dintre ele.

Care sunt cele mai populare superstitii de Craciun?

Avand in vedere aceste traditii, majoritatea au originile pagane. Astfel, multe superstitii sunt legate de fiecare ritual practicat pe acest festival. Daca sunteti interesat de un brad artificial pret va recomandam sa intrati pe www.brazicraciun.net.

In mod surprinzator, din toate sarbatorile, Craciunul este o sarbatoare care este foarte inclinata spre superstitii, probabil, chiar mai mult decat Halloween. Dar socant, niciuna dintre superstitii nu este dezvaluita in timpul festivitatilor.

Acestea au fost ambalate in mod inteligent de-a lungul anilor, oferind posibilitatea de aparitie a unor legende vechi. Cu toate acestea, in timp ce unele ritualuri si obiceiuri sunt percepute ca fiind bune, altele sunt considerate ca fiind pagane.

Craciunul este legat de nasterea lui Hristos si de crestinism. Dar multe dintre traditiile sale au origini pagane. Astfel, el are multe superstitii si credinte religioase care sunt folosite pentru divinatii si predictii viitoare. Multe lucruri si activitati sunt clasificate drept bune pe cand altele par a fi obiceiuri proaste pentru anul care vine .

Cand ne gandim la Craciun, ne gandim la Mos Craciun, daruri si multe dulciuri dulci. Cand cineva se gandeste la superstitii, mintea sa ajunge  rapid la pisica neagra. Intr-adevar, legatura dintre Craciun si superstitii este o destul de mare, dar aceste superstitii dateaza din epoca pagana si nu pot fi luate in calcul!

superstitii de Craciun

Decoratiuni de Craciun

Un obicei viu vechi, decoratiunile de Craciun incep pe 1 noiembrie in fiecare an, la o zi dupa festivitatile de Halloween. In timp ce verdele de pin(verde), albul de zapada si rosul inimii sunt culorile traditionale ale Craciunului, simbolurile emblematice ale festivalului includ Mos Craciun, Baby Jesus, Jingle Bells si steaua din Betleem.

Cina de Craciun

Cina de Craciun este o parte foarte importanta a sarbatorilor de Craciun. Starea de sarbatoare a acestei ocazii sfinte se dubleaza atunci cand masa de Craciun este decorata elegant si estetic, facand marea Cina de Craciun mai memorabila. Traditia decorarii mesei de Craciun este foarte veche.

Craciunul

Ziua de Craciun este considerata a fi cea mai importanta zi din calendarul crestin. In fiecare douazeci si cinci decembrie, in fiecare an, crestinii din intreaga lume se bucura de nasterea lui Iisus Hristos. Festivalul este sarbatorit ca o sarbatoare seculara in intreaga lume.

Verdele de Craciun –  superstitii de Craciun

Folosirea verdelui de Craciun pentru decoratiuni  este un obicei vechi si frumos urmat in intreaga lume. Holly, Ivy si vascul, dar si pomul de Craciun sunt verigile cheie fara de care este greu sa-ti imaginezi decoratiunile de Craciun.

Superstitii de Craciun:  Holly & Ivy

Holly si iedera au o mare importanta din vremea pagana cand crestinismul nu era prezent. Frunzele acestor plante sunt vesnic verzi si, ca atare, au fost folosite in acel moment ca decoratiuni pentru a sarbatori festivalul Solstitiului de iarna si pentru a aprecia noua crestere care va veni.

Acestea sunt doar cateva superstitii de Craciun raspandite pe tot mapamondul. Cu siguranta in realitate sunt mult mai multe astfel de superstitii si credinte diferite de la loc la loc.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.