Cele mai frumoase decoratiuni de Craciun

By | October 17, 2018

Reciclarea este buna atat pentru planeta cat si pentru bugetul vostru, mai ales intr-o perioada precum este cea de Craciun. In loc sa cheltuiesti bani pentru noi ornamente de Craciun in acest an, de ce sa nu luati si niste “gunoaie” pe care sa le transformati in adevarate comori?

Iata cateva decoratiuni simple de Craciun pe care le puteti realiza din lucruri pe care in mod normal le-ati adauga la cosul de reciclare.

Capacele metalice de la sticlele de bere sunt primele elemente pe care le vom transforma in niste simpatice decoratiuni festive in forma unui om de zapada.  Incepeti prin a va asigura ca nu sunt deformate de la desfacut, iar apoi vopsiti-le in alb.

Este posibil sa aveti nevoie de aproximativ trei sau patru straturi pentru a acoperi in intregime suprafata si a o face sa para neteda. Odata ce capacele sunt uscate, taiati o bucata de panglica ingusta de aproximativ doi centimetri, mai lunga decat lungimea a trei capace puse unul deasupra celuilalt, in ordine crescatoare, dupa marime.

Adaugati cate o picatura, pe partea din spate a fiecarui capac, dintr-un lipici fierbinte si atasati panglica. In partea de sus a capacelor pliati excesul de panglica pentru a crea o bucla si fixati-o tot cu o picatura de lipici fierbinte.

Odata ce intregul ansamblu de lipici este complet uscat, utilizati o pensula de pictat cu varf fin si vopsea portocalie pentru a desena un nas in forma de morcov. Apoi utilizati un marker sau o carioca neagra pentru a desena ochii, gura si nasturii celebrii ai oamenilor de zapada.

Pentru a crea un alt ornament unic de Craciun, tot ceea ce va este necesar este un banal bec ars, podge mod sau orice adeziv pe baza de apa, sclipici, si un pic de panglica. Incepeti prin a alege un bec ars care sa aiba o forma cat mai frumoasa, cele in forma de lumanare fiind cele care se preteaza cel mai bine acestui proiect Do it Yourself.

Acoperiti becul in lipici si incepeti sa turnati din abundenta sclipiciul. Atentie, cel mai probabil sclipiciul va acoperi prima data cea mai mare parte a spatiului de lucru, fiind insa necesar sa repetati procesul pana cand veti termina de imbracat becul in mantia stralucitoare.

Lipiti apoi o bucata de panglica pe fiecare parte a fasungului de bec, sub forma de bucla si apoi utilizati cate o alta piesa, legata sub forma de fundita pentru a acoperi cele doua capete inestetice de unde ati atasat si lipit panglica.

De asemenea, banalele borcane care ne raman in urma consumarii de alimente, pot fi transformate in elemente de decor festiv, folosind putina imaginatie.

Cu ajutorul unei hartii adezive lipiti pe suprafata borcanului diverse forme decupate, clopotei, reni, acadele, sau orice simbol de Craciun. Dupa ce ati lipit hartia, precum s-a procedat pentru imbracarea becului ars, se poate proceda si pentru decorarea borcanului.

Dupa uscarea completa, inlaturati formele de hartie lipite, si ramaneti cu niste simpatice decupaje festive. Ulterior, introduceti in borcan o ghirlanda luminoasa cu micro led-uri, de preferat in culoarea alb cald sau alb rece, si veti obtine instant un element decorativ deosebit, unic, care ofera un adevarat spectacol vizual.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.