Conditiile clinice in care se recomanda artroscopia

By | June 22, 2017

Conditiile clinice in care se recomanda artroscopiaArtroscopia poate fi utila in diagnosticarea si tratamentul multor tipuri de artrita noninflamatoare, inflamatoare si infectioase, precum si a diferitelor leziuni in articulatii. Artrita degenerativa noninflamatorie sau osteoartrita poate fi observata utilizand artroscopul. Vrei Bonilash la un pret bun? Intra pe Pharma4you.ro.

O noua procedura pentru tratamentul pacientilor mai tineri cu o leziune izolata a cartilajului care acopera capetele osoase din cadrul unei articulatii, foloseste o “pasta” a celulelor cartilagiene proprii ale pacientului.

Celulele sunt recoltate si crescute in laborator si sunt apoi reimplantate la o data ulterioara in genunchi, cu ajutorul unui artroscop. In artrita inflamatorie, cum ar fi poliartrita reumatoida, unii pacienti cu umflare cronica a articulatiilor izolate, pot beneficia uneori de indepartarea artroscopica a tesutului articular inflamat (sinovectomie).

Tesutul care imbraca articulatia (synovium) poate fi biopsizat si examinat sub microscop pentru a determina cauza inflamatiei si a descoperi infectii, cum ar fi tuberculoza. Artroscopia poate oferi mai multe informatii in situatii care nu pot fi diagnosticate prin simpla aspirare (scoaterea fluidului cu un ac) si analizarea fluidului articular.

Artroscopia este frecvent utilizata in evaluarea genunchiului si umarului, dar poate fi de asemenea utilizata pentru a examina si trata afectiunile soldurilor, incheieturilor, gleznelor, picioarelor, coloanei vertebrale si coatelor. In cele din urma, tesuturile libere, cum ar fi aschii de oase sau cartilagii, sau obiecte straine, cum ar fi spini sau ace de plante, care se depun in articulatie pot fi indepartate prin artroscopie.

Ce se face in pregatirea pentru artroscopie?

Artroscopia este in esenta o procedura in cursul careia nu se asteapta pierderi de sange si in general are putine complicatii. Starea de sanatate a pacientului este luata in considerare atunci cand se determina cine este candidatul la artroscopie.

Cel mai important, pacientul ar trebui sa poata tolera anestezicul utilizat in timpul procedurii. Functia inimii, a rinichilor, a ficatului si a plamanului trebuie sa fie adecvata. Daca exista probleme clinice, cum ar fi insuficienta cardiaca sau emfizemul, acestea trebuie optimizate cat mai mult posibil inainte de interventia chirurgicala.

Pacientii care sunt pe anticoagulante (diluanti sanguini) trebuie sa aiba aceste medicamente ajustate cu atentie inainte de interventia chirurgicala. Alte afectiuni medicale ar trebui, de asemenea, controlate inainte de operatie, cum ar fi diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala.

Evaluarea preoperatorie a starii de sanatate a unui pacient va include in general un examen fizic, teste de sange si o analiza a urinei. Pacientii cu antecedente de probleme cardiace sau pulmonare si, in general, persoanele cu varsta peste 50 de ani vor fi de obicei rugati sa obtina o electrocardiograma (EKG) si o radiografie toracica. Orice semne de infectie continua in organism, de obicei, amana artroscopia, cu exceptia cazului in care se face pentru o posibila infectie a articulatiei in cauza.

Cum se efectueaza artroscopia?

Artroscopia este cel mai adesea efectuata ca procedura in ambulatoriu. Pacientul va fi verificat in instalatia unde se efectueaza procedura si i se stabileste o linie intravenoasa (IV) pentru a administra lichide si medicamente pentru anestezie.

Tipul de anestezie folosit variaza in functie de articulatia examinata si de starea de sanatate a pacientului. Artroscopia poate fi efectuata sub anestezie generala, un anestezic spinal sau epidural, un bloc regional (in care numai limita examinata este necunoscuta) sau chiar un anestezic local. Daca nu se utilizeaza un anestezic general, pacientul este adesea sedat.

Dupa realizarea unei anestezii adecvate, procedura poate incepe. O incizie se face pe partea laterala a articulatiei care urmeaza sa fie examinata si artroscopul este introdus in incizie.

Alte instrumente sunt uneori plasate intr-o alta incizie pentru a ajuta la manevrarea anumitor structuri in vederea manevrarii optime a artroscopului. In chirurgia artroscopica, instrumentele suplimentare pentru reparatii chirurgicale sunt inserate in articulatie prin mici incizii mici in articulatie.

Aceste instrumente pot fi folosite pentru taierea, indepartarea si suturarea tesuturilor deteriorate. Dupa terminarea procedurii, inciziile sunt suturate si inchise.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.