Corpuri de iluminat ideale pentru locuinta ta

By | May 3, 2018

Corpuri de iluminat ideale pentru locuinta taDespre becurile incandescente stim cu totii faptul ca sunt cele mai ieftine existente pe piata, insa stim cu totii si ca au o durata de viata destul de scuta (1000 de ore), si au si marele dezavantaj de a consuma foarte multa energie electrica.

Tocmai din acest motiv, au aparut pe piata corpurile de iluminat led, iar aici putem aminti de exemplu becurile spot led, insa exista si becuri led sau tuburi led, asa ca poti sa iti alegi astfel de corpuri de iluminat pentru locuinta ta.

Mai intai de toate, atunci cand iti alegi corpurile de iluminat pentru locuinta ta, trebuie sa tii cont de dormitor, deoarece aceasta incapere din locuinta este cea in care iti vei petrece timpul relaxandu-te.

Tocmai din acest motiv nu ar trebui sa iti indrepti atentia spre corpurile de iluminat led care au lumina rece, deoarece aceasta nu iti va permite sa te odihnesti adecvat. In aceste conditii, pentru dormitor ai putea sa iti indrepti atentia spre corpuri de iluminat led, care sa aiba lumina calda, si care sa aiba un interval al temperaturii de culoare cuprins intre 2700 si 3000K.

In cazul in care lucrezi de acasa, si ai un birou special amenajat la tine acasa, atunci cu siguranta pentru incaperea respectiva va fi nevoie sa iti indrepti atentia spre corpurile de iluminat care ofera lumina alba si rece, care imita perfect lumina zilei.

In acest fel, vei fi mai dinamic, vei avea mai multa energie si vei putea sa fii mult mai concentrat pe ceea ce vei avea de facut. In acest caz ar trebui sa iti alegi corpuri de iluminat care sa aiba temperatura de culoare cuprinsa intre 4100 si 6500K.

Sufrageria este o alta incapere foarte importanta a locuintei, deoarece in sufragerie mai mult ca sigur iti vei petrece timpul alaturi de cei dragi. Totodata sufrageria este incaperea din locuinta in care iti vei primi musafirii, asa ca aici ar fi indicat sa combini sursele de iluminat cu led, pentru ca acestea sa fie adecvate pentru fiecare situatie.

Si in sufragerie, la fel ca si in dormitor ar cam trebui sa eviti sa folosesti corpuri de iluminat care ofera o lumina rece-albastruie si puternica. Tot in sufragerie ai putea sa folosesti cateva spoturi led, care vor putea sa scoata in evidenta tablourile de pe pereti de exemplu. Important de precizat este faptul ca in sufragerie ar trebui sa optezi pentru acele corpuri de iluminat care au o temperatura de culoare cuprinsa intre 2900 si 4100K.

Cu siguranta atunci cand iti vei alege corpurile de iluminat pentru locuinta ta, va fi nevoie sa alegi corpuri iluminat led si pentru bucatarie. Aici ar fi indicat ca deasupra dulapurilor sa ai becuri led care sa aiba o lumina rece-albastruie. Aici ar fi indicat ca temperatura de culoare sa fie cuprinsa undeva intre 2700 si 4100K.

In baie ai putea sa iti alegi deasemenea becuri led, insa acestea trebuie sa fie puternice, asa ca in baie un bec led care sa aiba temperatura de culoare intre 3000 si 6000K ar fi perfect.

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.