Cozonacul Boromir- preparatul desăvârșit al meselor de sărbătoare

By | March 10, 2021

Cozonacul Boromir- preparatul desăvârșit al meselor de sărbătoareDe Paște și de Crăciun, în special, dar nu numai, cozonacul nu lipsește din meniurile festive ale românilor de pretutindeni. Și, cel mai frecvent, rețeta este păstrată în familie, din mamă în fiică sau din bunică în nepoată. Câți nu își amintesc mirosul și gustul de neuitat al acestui preparat pe care bunicile îl pregăteau înaintea fiecărei sărbători importante?

Ingrediente naturale, arome care te îmbie, mâini iscusite și, bineînțeles, de nelipsit din așa un preparat tradițional, multă dragoste. Acesta este secretul unui cozonac reușit, care dispare într-o clipită de îndată ce este tăiat.

Ce poți face însă dacă nu ești destul de iscusită pentru a-l pregăti, dacă ești singur, dacă nu ai curajul de a încerca o rețetă cu un grad crescut de dificultate sau poate nu dispui de timpul necesar? Citește în continuare și află cum poți savura un cozonac cu diferite arome în zilele importante de sărbătoare, de weekend sau în fiecare zi!

Cozonacul- preparat tradițional românesc?

Da, cu siguranță cozonacul este o rețetă adânc înrădăcinată în tradiția românească. Și chiar dacă el mai apare printre preparatele altor țări, precum kozunakul bulgarilor sau panettonele italienilor, în România el este cunoscut pentru diversitatea rețetelor și a aromelor folosite.

Mai mult, în România, fiecare regiune a țării este recunoscută pentru o anumită rețetă specifică zonei. Căci, fiind o tradiție, rețetele de cozonac sunt transmise din generație în generație și continuă să fie pregătiți cu aceleași ingrediente, dar și să fie frământați și să fie folosite aceleași umpluturi.

Considerat de mulți un tip de pâine îmbunătățită, cozonacul este mult mai mult de atât.  Poate singurul aspect pe care cele două le au în comun este faptul că trebuie utilizată drojdia pentru a pregăti maiaua.

Cum poți avea cozonac pe masă oricând vrei?

Nu mereu ai ocazia de a păstra tradiția pregătirii cozonacului în casă, de aceea, Boromir vrea să te ajute să păstrezi această magie an de an. Și, de aproape 30 de ani, din respect pentru această tradiție, compania a dezvoltat acest produs cu gust unic, ingrediente de calitate, atent selecționate și variate gusturi, ce pot satisface orice pretenții.

Ceea ce este și mai minunat, este faptul că ai posibilitatea de a comanda online și de a primi produsele dorite acasă. Prin urmare, vezi preț la cozonaci pe Boromir Market și oferă-le celor dragi tot ce este mai bun!

Cozonacul Boromir necesită 30 de ore pentru a fi gata, căci se pune mare accent pe faza de dospire și pregătire, doar așa putându-se obține acel gust unic al celui mai popular preparat de pe mesele de sărbătoare ale românilor de pretutindeni.

În zilele noastre, umplutura cozonacului variază foarte mult, iar Boromir a ales să satisfacă toate gusturilor consumatorilor, oferind spre vânzare cozonaci cu nuci, stafide, portocale, ciocolată, caramel, rom, alune, cireșe, rahat, mere și scorțișoară și chiar chipsuri de ciocolată. Ceva pentru fiecare!

Cozonacul Boromir te ajută să păstrezi tradițiile românești si îți oferă un preparat la fel de bun ca cel al gospodinelor desăvârșite, pentru a-l degusta atât de sărbători, cât și în zilele obișnuite!

Be Sociable, Share!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.